Menu

.      

Võru õpetajaid ootab masskoondamine

Võitles puhta gümnaasiumi eest ja kaotas koha: Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi direktor Katrin Martinfeld (pildil keskel) aasta aega tagasi uue koolimaja avamise ajal.   Foto: Võrumaa TeatajaTÖÖLT VABASTAMINE • Võrus linnavalitsuse poolt esialgu uhkelt välja antud lubadus, et uute koolide konkursil eelistatakse olemasolevaid õpetajaid, ei pruugi täituda: nii olemasolevad kui ka uued õpetajad saavad seaduse järgi ühesuguse võimaluse.

Praeguse seisuga koondatakse Võrus 1. juulil kokku 133 koolitöötajat, enamik neist pedagoogid, ja keegi ei tea, kui paljud neist saavad võimaluse oma tööd jätkata. Uued töötajad valitakse konkursi kaudu: gümnaasiumi õpetajate konkurss algas möödunud nädalal ja konkurss põhikooli õpetajate leidmiseks on kavas välja kuulutada jaanuari lõpus.

Võru koolides valitseb täna samasugune matusemeeleolu nagu Jõgeval kaks aastat tagasi, kui seal analoogset koolireformi tehti. Õpetajad oma nime all rääkida ei soovi. Direktorid tunnistavad, et õpetajaid saadab mure tuleviku pärast, kuigi tundides tehakse nägu, et kõik on korras.

„Pole lihtne harjuda mõttega, et ehk sind polegi enam kellelegi tarvis, kuigi oled 30 aastat noori inimesi õpetanud,” kirjeldas koolis valitsevat meeleolu Võru 1. põhikooli direktor Helve Sibul, „meie koolis on kõik õpetajad enam kui kümneaastase tööstaažiga.”

Teise likvideeritava kooli, Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi direktor Katrin Martinfeld ütles, et koondamisteemadega on tegeldud oktoobrist alates. Sügisesel koolivaheajal oli pikem koolitus ja vestlus töötukassa esindajatega. Käesoleval nädalal on veel üks töötukassa koolituspäev. „Oleme püüdnud kõiki töötajaid ette valmistada koondamiseks ja kandideerimisega toime tulema,” märkis Martinfeld, „kindlasti on teema kõiki erutav ning vähesed saavad end tunda väga hästi.”

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD