Menu

.      

Maavanem Andres Kõiv: „Võrumaalased, tänan teid kõiki ja igaüht eraldi!”

Pärast kätlemistseremooniat kogunesid autasustatud ühispildi tegemiseks teatrisaali lavale. Pildil on (vasakult) Ere Raag, Eda Veeroja, Kaidi Järvpõld, Külli Eichenbaum, Väino Repp, Anneli Roosmäe, Angela Järvpõld, Andres Kõiv ja Mailis Koger.  Foto: VÕRUMAA TEATAJARIIGI SÜNNIPÄEV • Riigi 97. sünniaastapäeval oli Kandles maavanem Andres Kõivu, omavalitsuste liidu esimehe Mailis Kogeri, Võru linnapea Anti Allase ja volikogu esimehe Anneli Oti vastuvõtt, kus osales kokku umbes 800 inimest.

Maavanem Andres Kõiv ütles oma kõne lõpus, et tänab kõiki võrumaalasi ja igaüht eraldi. Linnavolikogu esimees Anneli Ott soovis kõigile südamesse kevadet. Mõlemas kõnes oli juttu inimeste lahkumisest nii Võru linnast kui ka üldse Võrumaalt. Nenditi, et Võru linn ei ole enam tõmbekeskus, sest maakonnast ei tulda enam Võrru, vaid minnakse otse pealinna või veelgi kaugemale. Järelikult on haldusreformi tegijatele makstud hiigelsuured palgad olnud tegelikult raiskamine. Nüüd olevat taas üllitatud uus Kagu-Eesti arenguprojekt, mille etteotsa olevat ennast kaubelnud taas üks ebaõnnestunud haldusreformi tegija?

Maavanem Andres Kõiv märkis, et Võrumaad märgatakse siis, kui lähenevad valimised ja tarvis on valijatele mesijuttu rääkida, et riigikokku pääseda. Maavanem julgustas, et isegi siis, kui tee on ees püsti, tuleb ikka edasi minna ning pilk kaugemale ja kõrgemale suunata. Ta rõõmustas, et kuigi on isegi kurja nalja tehtud aastaid tagasi välja käidud ideele maakonda 1000 töökohta luua, on see eesmärk põhimõtteliselt täidetud.
Linnapea Anti Allas kirjeldas oma sõnavõtu alguses Võrumaa loodust nähtuna läbi lapse silmade, kes oskas näha looduses meie lipu värve. Anti Allas ütles, et Eesti kuulub meile kõigile, kuid ka Eesti probleemid kuuluvad meile ja ka linna probleemid on meie probleemid.

„Tunneli lõpus paistab valgus,” ütles linnapea Anti Allas, lisades, et koolireformi pingetele vaatamata peab sündima uus kvaliteet, ees on lasteaedade renoveerimine jne.

Linnapea Anti Allas kutsus võrulasi annetama, et korda teha linna maamärk – Võru Katariina kirik.

20 PÄEVA ENIMLOETUD