Menu

.      

Noored kitsefarmerid teevad ajalugu

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Misso valla noored hakkajad kitsepidajad Kermo Rannamäe ja Linda Pajo oma hoolealustega. Foto: Võrumaa TeatajaKITSEKASVATAJAD ❯ Misso valla Kimalasõ külla Andri-Peedo tallu kuus aastat tagasi Pärnust kolinud hakkajad noored on teinud algust kitsekasvatusega, mis on uuenduslik terves Eestis.

Maalekolimise põhjustajad olid tegelikult Pärnu trükikoja omanikud Rutt ja Ain Pajo, kes suvituskohta otsides lõpuks otsaga Missomaale imekauni Hino järve äärde jõudsid. Maad oli kokku 45 hektarit, millega tuli midagi peale hakata. Nii sündis otsus hakata kitsesid pidama. Aga kuivõrd suvilaomanikud sellega iseseisvalt hakkama ei saanud, tuli appi tütar Linda, kes omakorda meelitas maale oma elukaaslase Kermo. Nüüd on talu pidamine põhiliselt noorte – Linda Pajo ja Kermo Rannamäe õlul. Kas noored tehtud otsust, linnast maale kolimist kahetsevad? Selgub, et sugugi mitte.

Noorte nägudelt on näha, et nad on igatahes praegu veel õhinaga asja juures ega kavanda linna tagasi kolimist. Karjas on ligi 40 lüpsikitse, neile lisaks veel mõned sokud ja paarkümmend talle. Aastas toodavad kitsed ligi 40 000 liitrit piima, mis valdavas osas Nopri talumeierei vahendusel maha müüakse.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD