Menu

.      

Võrus saab küll suuri asju teha

Erinevalt varasematest kahtlustest-kõhklustest, et Võru spordihallis ei saa suuri üritusi korraldada, näitas rahvusvahelise auto-motonäituse kogemus, et saab küll ja kuidas veel! Nagu rääkis autonäituse üks korraldajatest, Tartust pärit soomlane Eero Lotta, mahub Võru halli isegi rohkem autosid ära kui paljukiidetud Saku Suurhalli Tallinnas. Nagu välja tuleb, on Saku Suurhalli saali pindala kõigest 400 ruutmeetrit, samas kui Võrus on see üle 1000 ruutmeetri ehk pea kolm korda suurem. Probleemi polevat tekkinud ka päästeametilt loa saamisel, sest halli on korraga lubatud üle 1000 inimese.

Kokkuvõttes oli Võru hall nii suur, et autosid oleks võinud veelgi rohkem olla. Kui sel korral oli hallis ligi 60 masinat, siis järgmisel korral lubas Lotta kohale tuua ligi 80 masinat. Järgmise aasta kohta ta kindlat jah-sõna veel ei öelnud, aga märkis, et üsna suure tõenäosusega korratakse sama üritust tuleval aastal Võrus jälle.

Võru kogemuse kohta oli motonäituse korraldajatel öelda ainult kiidusõnu. Ainus probleem on kaugus Tallinna sadamast, mistõttu peavad tulijad arvestama pika sõiduga. Samas said kõik autod kenasti kohale sõidetud, vaid paar tükki tuli treileriga kohale tuua – ühe puhul oli oht, et auto võib viga saada, teisel puudus Eestis tänaval sõitmiseks luba. Nimelt kehtivad Soomes tuuninguautodele leebemad reeglid kui Eestis, see on üks põhjusi, miks Eestis vähe levinud autode tuunimine on Soomes väga populaarne. Tuunimisega tegelevaid klubisid on Soomes ligi poolsada ja vastavaid üritusi toimub pea igal nädalavahetusel.

Suurte ürituste korraldamiseks on Võrus küll vähe majutuskohti, ent ümbruses tegutseb hulgaliselt turismitalusid ning Põlva ja Otepää pole samuti kaugel. Suurem probleem on Võrus toitlustusega, seda eriti nädalavahetustel, mil paljud toidukohad on suletud. Näiteks autonäituse ajal sõid korraldajad oma toitlustaja Mõisa Aida sõna otseses mõttes tühjaks, nii et osa külalisi pidi linna peale süüa jahtima minema. Õnneks oli samas kõrval avatud Õlle 17.

20 PÄEVA ENIMLOETUD