Menu

.      

Metsavenna jaanituli jääb tänavu ära

Meelis Mõttus FOTO: Võrumaa TeatajaVIDEO Sel aastal pole väljas Metsavenna jaanitule reklaame. Pärast 15 aasta pikkust traditsiooni jääb pidu sel aastal esimest korda ära.
„Ei toimu jah,” kinnitas peo ärajäämist Metsavenna talu peremees Meelis Mõttus, „üle 15 aasta on see esimene kord.”

Mõttuse väitel on peo ärajäämisel mitmeid põhjuseid. Üks põhjus on, et möödunud aastal läks kehvasti ja loodus rikuti ära. Teine põhjus on, et viimase poole aasta jooksul on tulnud matta kaks taluga seotud inimest.

Kui peole tuleks peale maksta, siis tänavu on piimandusega seis selline, et tuleb kahjumiga töötada ja pidu toetada pole võimalik.

Nii on sel aastal seis selline, et 23. juunil on Metsavenna talus vaikus. Jaanipeo asemel on täna Metsavenna kohvikus igalaupäevane salongiõhtu. Uksed avatakse kella 15st ja kella 19-20 esineb Metsavenna bänd. Bändi bassimees Reino on küll praegu seoses tütre ja väimehe hukkumisega Peruus, aga tema asemel mängib koolivaheajal klaverit noor ja andekas poiss, keda kutsutakse Beethoveniks. Metsavenna talus kogutakse ühtlasi raha tiibklaveri ostuks, talu hiljuti väisanud mootorratturid annetasid juba 600 eurot.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD