Menu

.      

Aluksne pidas suurt lillepidu ja võõrustas veemoto EMi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Hetked nädalavahetusel Aluksnes toimunud lillepeost. Fotod: ANDREI JAVNAŠANLILLEPIDU ❯ Laupäeval oli Võru sõpruslinnas Aluksnes palju rahvast ja saginat, nagu tavaliselt on olnud linna päevade ajal – nimelt korraldati tänavu Aluksnes esimest korda üleriigiline lillepäev, milles osales paar tuhat osavõtjat.

Aluksnesse jõudis laupäeval ligi 50 bussitäit rahvast, peale selle külalised autodega, kes sõitsid läbi aiad nii Aluksne linnas kui ka linna ümbruses. Kokku sõideti läbi 11 kohta, neist kaks kohta päris Eesti piiri lähedal Jaunlaicene (Uue-Laitsna) vallas.

Pärast ringsõitu said lillehuvilised nautida järvesaarel kontserti ning külastada lillelaata. Kesklinnas uue lossi juures purskkaevude ümber olid pandud välja Läti parimate meistrite lilleseadete näitus.

Aasta tähtsaim pidu, Aluksne linna päevad ja tänavune 95. aastapäev on aga alles tulemas – 31. juulist kuni 2. augustini. Avapäeval on kirikus Ukraina Kiievi lastekoori kontsert, milles osaleb ligi 60 last. Kontsert on tasuta, aga sellel kogutakse heategevuslikke annetusi. Pärast seda sõidavad lapsed kontserti andma Riiga ja Tallinna. Linna päevade kavas on veel kunagise menubändi Boney M kontsert, Riia muusikateatri etendused, kokku kolme päeva jooksul ligi 30 kontserti ja muud üritust.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD