Menu

.      

Seakatk jõudis Luutsniku sigalasse

Luutsniku sigala sissepääsu juurde oli neljapäeval veetud kirju lint  ja välja pandud keelusildid.     Foto: Võrumaa TeatajaTAUD • Veterinaar- ja toiduamet (VTA) andis kolmapäeval teada, et tuvastas sigade Aafrika katku Haanja vallas Luutsniku külas asuvas paari tuhande koduseaga farmis. Luutsniku farmi omanik on OÜ Postrum.

„Olukord on ääretult tõsine,” ütles katku levikut kommenteerides maavanem Andres Kõiv, kes oli eile hommikul teel Tallinna maaeluministeeriumisse, kuhu olid maavanemad kutsutud nõu pidama. Kõiv ütles, et kõige halvema ärahoidmiseks saavad kõik midagi ära teha, mitte ainult suurfarmid. Nii näiteks soovitas ta ühe-kahe sea pidajatel sead hukata.

Rõuge Jahiseltsi esimees Aare Vumba ütles katkuteemat kommenteerides, et metssigade tapmisega oleks pidanud alustama juba möödunud aastal, aga siis keelati ajujaht ära.

Jahi piiramise tõttu suudeti möödunud aastal küttida vaid 70 siga senise ligi 100 sea asemel. Nüüd on seis selline, et kõik sead on juba katku surnud ja küttida pole enam kedagi.

{fcomment}

20 PÄEVA ENIMLOETUD