Menu

.      

Maailma veerekese pääl

Keelelaagri  usinad korralda- jad: (vasakult)  Raili Leesalu,  Merlin Mürk,  Kristi Pettai ja Ester Allas. Foto: BIRGIT PETTAIKEELEHUVILISED • 17. ja 18. novembril toimus Vastseliina gümnaasiumis kuues 7.–12. klassi õpilaste kirjanduse ja keele laager, mille tänavuseks teemaks oli „Lõunaeestlaste kultuuripärand”. Laagrist võttis osa 80 õpilast Võru-, Põlva- ja Valgamaalt ning kaheksa õpilast Narva keeltelütseumist.

Juba kuus aastat on ärksamatele keele- ja kirjandushuvilistele noortele korraldatud keelelaagreid, kus erinevate teemade ja keeleinimeste abiga püütakse avardada mõistmist, andes teadmisi keelest ja kirjandusest. Iga aastaga on huvi keelelaagrite vastu kasvanud, nii et maakondliku  tähtsusega üritusest on saanud ettevõtmine, kus osalevad ka teiste maakondade õpilased. Tänu keelelaagrites osalemisele on Narva koolinoorte huvi eesti keele ja kirjanduse vastu märgatavalt tõusnud. Samas toetab see ka lõimitud aineõpetamise väärtustamist ja muukeelsete õpilaste Eesti kultuuriruumi integreerumist.

Tänavu oli laagripäevade fookuses Lõuna-Eesti kultuur: keel, kirjandus, pärimus ja traditsioonid. Lektoritena esinesid kohalikud kirjanikud ja kirjandushuvilised, kes näitasid õpilastele, et pärimuskultuur on osa meie igapäevaelust, ja õpetasid seda märkama ja väärtustama.

{fcomment}

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD