Menu

.      

Võru krematoorium on matusetalituse laiendus

Leinasaalil on metsa ääres eraldi sissepääs. Foto: Võrumaa TeatajaEDASIARENDUS • Võru külje alla Meegomäele rajatav krematoorium on samas tegutseva matusetalituse edasiarendus.

Krematooriumi teema tõstatus neljapäeval, kui sellest kirjutas nädalaleht Eesti Ekspress. Artiklist jäi mulje, et Lõuna-Eesti haigla katlamaja juurde rajatakse surnute tuhastamise keskus, kuhu kärutatakse otse haigla palatist surnud ja kust tõusvat suitsu on võimalik näha haigla akendest.

Haiglakompleksi juures asuv Võru matusetalituse leinasaal. Fotod: Võrumaa TeatajaVõrumaa Teataja käis asja kohapeal kontrollimas ja selgus, et Meegomäel on kõik sootuks teistsugune. Nimelt tegutseb haiglast sadakond meetrit eemal, Kubja laululava pool metsa ääres juba aastaid leinatalitusega tegelev ettevõte OÜ Võru Matusetalitus.

Viimane pakub kõike matusteks vajalikku: külmkambrit, surnu riietamist, lugejat ning muusikat, kirstusid, leinasaali, pärgasid ja kimpusid, surnu transporti, hauakaevamist ning tseremooniateenistust. Peatselt lisandub teenustele surnu põletamise ehk kremeerimise teenus.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD