Menu

.      

Autod uueks aastaks puhtaks!

Vastupidiselt levinud arvamusele, et Võrus on autopesuga kehvad lood, tegutseb Võrus siiski kümmekond pesulat, mis aitavad auto talvisel ajal puhtana hoida.

Kuivõrd Antslas tegutsenud autopesula on tegevuse lõpetanud ja teadaolevalt ei tegutse pesulaid Vastseliinas ega Rõuges, tuleb Võrumaa inimestel auto pesemiseks Võrru sõita. Võru linnas on valik juba päris suur, alates käsipesulatest kuni Olerexi automaatpesulani välja. Automaatpesula eelis on ööpäevaringne tegutsemine, mis võimaldab isegi vara hommikul või hilja õhtul oma auto puhtaks saada ja seda Võru oludes suhteliselt mõistliku hinna eest. Olerexi odavam pesu maksab üheksa eurot, milles sisaldub nii pesu, vahatamine kui ka kuivatamine, on Võrus täiesti konkurentsivõimeline, kui arvestada, et käsipesulates maksab tavaline šampoonipesu kaheksa kuni kümne euro ringis ja see ei sisalda vahatamist. Olerexi pesu võib julgelt soovitada – pesula on nii tõhus, et numbrimärgid tuleb autol igaks juhuks tugevamini kinnitada või pärast pesu üle kontrollida, sest survevesi kipub numbreid pesadest välja uhtuma.

Üllatuslikult on Võru linna soodsaim käsipesula ASi Auto Võru hoovis asuv pesula, mida pole isegi teatmikes kirjas. Õnneks on pesulale viitav liiklusmärk olemas Pika tänava ääres. Samas näiteks annavad teatmikud infot kahest pesulast Võrus Roopa tänaval, mis praeguse seisuga enam ei tegutse.

Neile, kes soovivad auto ainult surveveega üle lasta, pakub Võru linnas soodsaimat teenust Antsu autopesula, mis asub Kreutzwaldi tänaval RehPoli aknatehase kõrval hoovis. Enamasti polegi auto puhtaks saamiseks rohkem vaja kui veega üle lasta, mistõttu on Antsu autopesu kaheeurone teenus igati tänuväärt. Võiks isegi öelda, et selle raha eest ei tasu autoomanikul ise autot pesema hakatagi.

Autopesulas käimine näitab muu hulgas keskkonnateadlikku suhtumist, sest pesulates kogutakse pesuvesi eraldi kokku ja filtreeritakse ning sellest eemaldatakse õli ja muud keskkonnale kahjulikud ühendid. Samas näiteks võib koduhoovis kemikaalidega auto pesemine kaevuvee ära rikkuda.

20 PÄEVA ENIMLOETUD