Menu

.      

Leok rajab kalatööstuse

KALATÖÖSTUS • Tuntud forellikasvataja, Sõmerpalu valla ettevõtja Arvo Leok alustab kevadel omaenda kalatööstuse rajamist, et saaks oma toodangut poekettidele pakkuda. „Vana vundament on olemas, kuhu tahtsin leivatööstust teha,” rääkis Arvo Leok, „kevadel hakkan sinna oma kalatööstust tegema.”


Praegu saab Arvo enda kasvatatud forelli, karpkala, paaliat ja tuura ning venna Avo kasvatatud angersäga ning kalast valmistatud tooteid müüa ainult enda poodides Võrus ja Tartus, lisaks laatadel. Praegune kord on nimelt selline, et lihtsama koduse tootmise puhul saab tooteid ainult ise turustada, neid ei või poekettidele müügiks pakkuda. Tööstuses hakatakse tootma marinaadis konserve, suitsukala ja fileesid ning seal leiab eeldatavalt tööd kolm-neli inimest.


Leok ütles, et kodumaise kala järele on nõudlus pidevalt suurem, kui suudetakse kasvatada. „Kohalikku kala pole Eestis kunagi jätkunud,” lisas ta. Nõudluse rahuldamiseks plaanib ta lisaks tootmisele kalakasvatuse laiendamist. Müüjad tahavad suuri koguseid, aga seni pole olnud võimalik seda pakkuda.

 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD