Menu

.      

Riigigümnaasiumi tulek kaotab Võrust kaks kooli

Selline näeb välja Võru 1. põhikooli ehk niinimetatud kirikukooli hoonesse rajatav uus riigigümnaasiumi hoone. Praeguse kõrvalhoone asemele ehitatakse täiesti uus kaasaegne hoone, mis on ühendatud vana hoonega läbi klaasgalerii.  Repro: Riigi Kinnisvara AS

LINNAKOOLID • Riigigümnaasiumi tulek Võrru järgmise aasta sügiseks on linnale nii hea kui ka halb uudis: ühelt poolt saab linn ühe korralikult remonditud koolimaja, teiselt poolt kaob kaks pika ajalooga kooli.

Kui linna varasem plaan oli tekkivas tohuvabohus säilitada vähemalt üks kool – Võru ajalooline 1. põhikool ehk niinimetatud kirikukool, siis uus linnavõim lõi käärid sügavalt haridusellu: nii 1. põhikool kui ka Kreutzwaldi gümnaasium likvideeritakse ning asemele luuakse kaks täiesti uut kooli, mille jaoks korraldatakse juhtide ja töötajate leidmiseks eraldi konkursid.

„Tänaseks on koolivõrgu ümberkorraldamisega seotud osapooled jõudnud seisukohale, et nii Võru Kreutzwaldi gümnaasium kui ka Võru 1. põhikool tuleb likvideerida ning moodustada kaks uut kooli – klassikaline gümnaasium ja põhikool,” teatas Võru linnavalitsus möödunud nädala lõpus.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD