Menu

.      

Võrumaa uute töökohtade suurprojekt seiskumise ohus

Võrusoo Tööstusgrupi I etapp• Võru maavalitsuses aastaid ette valmistatud tööstusalade projekt on maavanem Andres Kõivu sõnade kohaselt seiskumise ohus. Uute töökohtade rajamist ja piirkonna arengut ergutav projekt on tema sõnul jäänud takerduma majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumisse •

Möödunud nädalal Võrus toimunud Kagu-Eesti tegevuskava seirenõupidamisel selgus Kõivu sõnul, et ministeerium  ei ole aasta jooksul leidnud aega, et mõelda kaasa Võru tööstusalade projektile või teha vajalikke otsuseid selle elluviimiseks.

„Ma ei näe teisi alternatiive, kuidas inimesi Võrru tuua ning neid siin hoida kui töökohtade loomine,” lausus Kõiv. Inimesed liiguvad tema sõnul praegu töökohtade järgi, paljud on valmis Võrus elama, sest siin on suurepärane elukeskkond ning tugi-taristu koolide, lasteaedade ja muude võimaluste näol olemas. „Kui me praegu ei sekku, peame edaspidi rinda pistma hoopis sotsiaal- ja julgeolekuprobleemidega. Need lahendused on hoopis kulukamad,” lisas Kõiv.

Uute töökohtade loomisele suunatud Võrumaa tööstusalade projekt tugineb riiklikul Kagu-Eesti tegevuskaval. Nelja tööstusala – Võrusoo, Võrukivi, Vastseliina ja Rõuge – osalist väljaehitamist plaanitakse rahastada Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetmest, mille esimene taotlusvoor korraldatakse sel kevadel.


20 PÄEVA ENIMLOETUD