Menu

.      

Turvalisus Võrumaal kasvab

Võru politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Anti Paap „Soojade ilmadega on kindlasti liikumist rohkem. Oleme sellega arvestanud ja jälgime tavapärasest enam näiteks Tamula rannas olevaid kaameraid. Peale selle on töös rohkem patrulle, kaasatud on ka abipolitseinikud.”   Võru politseijaoskonda jõuab hiljuti paigaldatud turva- kaamerast kvaliteetne pilt. Kuna tegemist on pöörd- kaameraga, siis on toimuvat võimalik vajaduse järgi  360 kraadi raadiuses jälgida.   Fotod KADI ANNOM

KAITSTUS • Võru linnas on praegu 12 turvakaamerat, mida on pidevalt uuendatud. Kõige viimasena, 11. aprillil vahetati välja Statoili teenindusjaama ja Meie toidukaupluse juures ringristmiku ääres olev turvakaamera.

Võru politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Anti Paap räägib, et ringristmiku juures oli turvakaamera juba varem. „Kunagi sai sinna kaamera pandud seepärast, et tegemist on olulise liiklussõlmega. Veel mängis rolli Nooruse plats, kuhu armastatakse koguneda,” selgitab Paap. „Nüüd vahetasime sealse kaamera välja, sest leidsime, et turvakaamera salvestise kvaliteet võiks olla parem, tehnika oli aegunud ning vajas uuendust,” lisab ta.

Võru politseijaoskonda jõuab hiljuti paigaldatud turvakaamerast kvaliteetne pilt. Kuna tegemist on pöördkaameraga, siis on toimuvat võimalik vajaduse järgi 360 kraadi raadiuses jälgida. Fotod: KADI ANNOM„Hiljuti vahetasime välja ka Võru kesklinnas oleva kaamera, mis on paigaldatud kivipargi otsa. Selle kaamera pildilt on võimalik jälgida fooriga ristmikku, parki ning lõiku Jüri ja Vabaduse tänavast,” räägib Paap. Praegu ei ole Paabu sõnul plaanis Võrus rohkem kaameraid asendada, sest selleks ei ole vajadust.

Kõik praegused turvakaamerad näitavad kvaliteetset pilti. Enamik neist on pöördkaamerad, mis võimaldavad toimuvat 360 kraadi raadiuses jälgida. „Ainuke, mis ei ole pöördkaamera, on Stedingu keldri ja endise Chicago baari juures. Varem oli seal Chicago baari tõttu probleemne koht, seepärast sai sinna kiiresti paigaldatud torukaamera,” täpsustab Paap.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD