Menu

.      

Kaubandus kutsub

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võru kui omamoodi pealinn – kaupluste pealinn. Meil on esindatud peaaegu kõik suuremate kauplusekettide kauplused. Jüri tänaval asub Võru suurim toidukauplus Maksimarket, mille kõrvale mahub Rimi supermarket. Mööda Jüri tänavat kesklinna poole minnes ja korraks Räpina maanteele põigates kohtame Säästumarketit, mis alles hiljuti sai efektiivsema ja tänapäevasema taaraautomaadi ning hakkab peagi samuti Rimi nime kandma. Omal kohal on linnas Selver, Maxima, Grossi Toidukaubad, Võrumaa Toidukeskus ja peagi Nöörimaa Marketi asemele kerkiv Nöörimaa Toidukeskus. Viimane kõneleb samuti uuendustest tarbija heaks. Väikeste kodupoodidena on hinnas Kesklinna Konsum, Vanalinna A ja O, Võrukivi kauplus, Jaagumäe Toidukeskus ja Meie Toidukaubad.

Pidev nüüdisajastamine tagab ellujäämise. Kas muutused tingib tihe konkurents või soov kliendile meele järele olla, jääb igaühe enda otsustada. Säästumarketist saab mini-Rimi, esimesed ettevalmistused taaraautomaadi vahetusega on juba tehtud. Nöörimaa Marketist saab peagi Nöörimaa Toidukeskus. 2015. aasta teises pooles taasavas oma uksed Võru Kaubamaja, kolides uutesse ruumidesse Maksimarketiga samas hoones. Pikalt on õhus olnud Võru Kagukeskuse suurenemine, mis sel kevadel saab osaliselt teoks parkla laiendusega. 2011. aasta teises pooles taasavati täiesti uue näo ning kaubavalikuga Selver. 2015. aasta novembris jõudis Võrru Grossi Toidukaubad.

Kaubandus uueneb ja muutub. Jalgu jäänud lähevad ja uued tulijad tulevad. Tugevamad kohahoidjad laienevad ja muudavad end paremaks. Pingutatakse iga päev, et pakkuda parimat, teenida suurimat kasumit ning muutuda kohalike ja külaliste jaoks prestiižikaks ning asendamatuks.

Pühad on küll selleks korraks seljataga, kuid kokkuvõtteid alles tehakse. Kes müüs, mida müüs ja kui palju. Kas anti endast maksimum ning mida saaks 2017. aastal teha paremini, et riibuda maksimaalne koor jõulude ja aastavahetuse kaubandushullusest ja selleks perioodiks järsult kasvavast tarbimisvajadusest. Nii kaua, kui meil on tarvis tarbida, on kaubandusel tarvis uueneda. Eile, täna, homme, iga päev.

ARVAMUS