Menu

.      

Võrumaal 35 861 elanikku

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Graafika: TOMI SALUVEER

Juhtkiri Valitsuse otsustamatus või õigemini mõne ministri huvid viisid otsuseni korraldada kiirkorras rahvaküsitlus keset kõige magusamat puhkuseaega ja nädala keskel. Tulemused räägivad kõigele vaatamata selget keelt. Küsitluspunktides käinud inimesed olid valitsuse ja asjade sellise seisu üle kurjad. Oli neid, kes ütlesid, et neil on nii villand, et vabalt võiks minna Petseri rajooni koosseisu.

Üleeile õhtul selgus, et setud eelistavad olla Võrumaa koosseisus. Valitsusel ei tohiks olla raske otsustada nii nagu otsustas rahvas. Võru maakonna elanike arv kasvab 2356 inimese võrra ja on nüüd 35 861.

Põlva maavanem oli nii endast väljas, et nimetas riigi ringhäälingus Võrut kehvemaks kui Räpina ja pealegi ei olevatki Võru tõmbekeskus. Võrus elavat 12 000, kuid Põlvas 15 000 inimest. Meie maavanem pidi kolleegi parandama, Põlvas on ikka poole vähem inimesi, kõigest 6000. Üks maavanem peaks oma maakonda paremini tundma, kuid eks valimiseelne palavik paneb faktidega vassima ja naabreid halvustama. Täna jääb valimisteni juba vähem kui sada päeva.

Kurb on see, et haldusreform on muutunud juhitamatuks ning jõudnud kohtusaalidesse. See vajutab ebamäärasuse pitseri 15. oktoobril toimuvatele valimistele. Võib karta, et ees on palju valijatega manipuleerimist ja tühjade lubaduste andmist. Riigi suutmatus reformi sujuvalt suunata on viinud selleni, et paljudes kohtades ei tea valijad, kuhu esindaja valitakse ning valimistel kandideerija ei tea, millist omavalitsust ta valituks osutudes juhtima asub. Kes on selles süüdi?

Muide, täpselt kuu aja pärast, 15. augustil algab kandidaatide registreerimiseks esitamine.


 

ARVAMUS