Menu

.      

ARVAMUS Miks ei ole maal hea elada?

  • Kirjutas Katrin Pudersell Rõuge valla kodanik, lapsevanem

Katrin Pudersell Rõuge valla kodanik, lapsevanem

Maaelul on väga palju positiivseid külgi: suures koguses ruumi, avarust, värsket õhku, linnulaulu. Võimalus kohati soovi korral aeg maha võtta ja rahulikku kulgemist nautida. Seda kõike lastega peres muidugi juhul, kui on olemas nelja rattaga sõber igapäevaelu oravaratta keerutamiseks, logistikaks lasteaeda, kooli, trenni, poodi, arsti juurde, apteeki jm. Jah, kooli saaksid lapsed küll ka bussiga, kuid suure ringiga sõidetakse viieminutise autosõidu kaugusel asuvasse kooli peaaegu kolmveerand tundi, laste hommikusest unest hammustaks see tubli lisatunni.

Kolme kilomeetri kaugusel asub põhikool, kus õpib lapsi nii 60 ringis. Peale selle ka kooli lasteaiaosa, kultuurimaja, raamatukogu ja seal töötav postipunkt, kauplus, valla teenuskeskus – kõik vajalik justkui olemas.

Avaramate ja mugavamate elutingimuste eest maal maksame aga lõivu ebakindla tundega tuleviku ees, milles laste haridusteed ja lapsevanemapoolset põhihariduse tagamise kohustust silmas pidades on oluline äärmiselt pikaajaline perspektiiv. Maainimest ei loksuta suurel määral, kui kohapealt kaob pood, pank või postkontor, samas põhikooli kadumine teeb seda küll.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

ARVAMUS