Menu

.      

Kaljulaid teeb oma ametiaja lõpul ringsõidu Eestis

  • Kirjutas BNS

Kersti Kaljulaid

President Kersti Kaljulaid sõidab ametiaja viimasel nädalal neljapäevasele Eesti ringsõidule.

Riigipea alustab ringsõitu esmaspäeval Ida-Virumaal Narvas, kus ta kohtub linnapea Ants Liimetsa ja linnavalitsuse liikmetega ning külastab Narva piiripunkti, edastas presidendi kantselei. Seejärel vestleb Kaljulaid Tartu Ülikooli Narva kolledžis kooli direktor Marek Sammuliga Ida-Virumaa haridusmaastikust. Siis suundub ta Jõhvi, kus külastab Viru jalaväepataljoni ja kohtub seal teenivate kaitseväelastega.

Esmaspäeva pärastlõunal jõuab president Mustveesse, kus Mustvee sadama juurest saab alguse ühine seitsme kilomeetri pikkune rattaretk Kasepää laululava juurde. Presidendiga ühisest rattasõidust on oodatud osa võtma kõik huvilised. Kasepää laululava juures tervitab rattureid Avinurme puhkpilliorkester.

Teise päeva hommikul jõuab president Tammistusse, kus ta kohtub Agrenska Fondi esindajatega ja tutvub lõppjärgus olevate peremajade ehitusega. Kaljulaid on nõustamis- ja arenduskeskuse Eesti Agrenska Fond patroon.

Sealt edasi jõuab riigipea Luunjasse, kus ta annab ühiskonnaõpetuse tunni Luunja keskkooli 11. ja 12. klasside õpilastele. Pärast seda külastab president Tartus asuvat Naiste tugi- ja teabekeskust ning suundub seejärel Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumisse, kus riigipea annab üle olümpiatõrviku, mis kingiti talle Tokyo olümpiamängudel. Samuti külastab president Põlvamaal tegutsevaid ettevõtteid ning leivanädala puhul antakse presidendile Eesti Leivaliidu poolt üle selleaastane uudseleib. Veel külastab ta teisipäeval õunakasvatajat Halika Õunatalu ning puiduettevõtet Astel. Õhtul kohtub riigipea seto kultuuri eestvedajatega Setomaal Treskis.

Kolmapäeva hommikul kohtub president Võrumaal piirivalvuritega ning paigaldab Eesti-Läti piirile piiriposti. Politsei- ja piirivalveamet pühendab presidendile piiriposti 109, mis asub Võrumaal Paganamaal Kikkajärve lähistel ja tähistab Eesti-Läti piiri. Pärast seda külastab riigipea Valga põhikooli, mis liitus kiusamisvaba kooli programmiga 2013. aastal ja sai 2021 aasta kiusuennetaja kooli tiitli.

Seejärel suundub riigipea Abja-Paluojale, et kohtuda selleaastase Soome-Ugri kultuuripealinna eestvedajatega. Enne päeva lõppu kohtub Kaljulaid veel Viljandimaal tegutsevate Nordmeli mesinikega. Õhtul on Kaljulaid Pärnus, kus ta läheb vaatama Endla Teatri etendust „Must Lind“.

Visiidi neljandat päeva alustab riigipea Rapla maakonnas, kus ta külastab Järvakandi klaasitootmisettevõtet O-I Production Estonia ning Kohilas asuvat masinaehituslike teraskonstruktsioonide valmistamisega tegelevat ettevõtet Contractor. Pärast seda sõidab Kaljulaid Harjumaale, et külastada ettevõtet Santa Maria, Keila Korvpallikooli ja Keila Rukkilille lasteaeda, mis sai selle aasta kevadel Rohelise Kooli lipu.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD