Menu

.      

Enamuse arvates ei olnud koroonapiirangute meeleavaldus õigustatud

  • Kirjutas BNS

Enamuse arvates ei olnud koroonapiirangute meeleavaldus õigustatud

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi tellimusel läbi viidud küsitlusest selgub, et 69 protsendi küsitletute arvates ei olnud 3. veebruaril Tallinnas Toompeal toimunud koroonapiirangute vastane meeleavaldus õigustatud.

Samas ütleb 55 protsenti vastajatest, et nad ei ole rahul valitsuse praeguse tegevusega koroonaviirusest tingitud kriisi lahendamisel. Küsitluse viis läbi uuringufirma Norstat Eesti AS. 

Toompeal toimunud meeleavalduse kohta küsiti, kas vastaja arvates oli 3. veebruaril Toompeal korraldatud koroonapiirangute vastane meeleavaldus õigustatud? 24 protsenti vastas küsimusele “jah” või “pigem jah”, 69 protsenti “pigem ei” või “ei” ning seitse protsenti ütles “ei oska öelda”. 

Valitsuse tegevuse kohta küsiti, kui rahul ollakse valitsuse praeguse tegevusega koroonaviirusest tingitud kriisi lahendamisel? 41 protsenti vastajatest ütles, et nad on “väga rahul” või “pigem rahul”, 55 protsenti “pigem ei ole rahul” või “üldse ei ole rahul” ning viis protsenti vastas “ei oska öelda”. 

Ainult EKRE toetajate arvates oli 3. veebruaril toimunud meeleavaldus õigustatud, nii arvas 68 protsenti EKRE toetajatest. Teiste suuremate erakondade toetajate seas olid ülekaalus vastajad, kelle arvatus meeleavaldus ei olnud õigustatud. Samas valitsuse tegevusega ollakse rahul ainult Reformierakonna ja Eesti 200 toetajate seas vastavalt 86 ja 52 protsendiga. Teiste suuremate erakondade seas on ülekaalus rahulolematud ning ka Reformierakonna valitsuspartneri Keskerakonna toetajatest 58 protsenti ütleb, et nad ei ole valitsuse tegevusega rahul.

Norstati kiirküsitlus viidi läbi 4. veebruaril 18-aastaste ning vanemate Eesti kodanike seas ja selles osales kokku 1000 vastajat.

20 PÄEVA ENIMLOETUD