Menu

.      

Valitsus otsustas alates pühapäevast maskikohustuse kaotada

  • Kirjutas BNS

Valitsus otsustas alates pühapäevast maskikohustuse kaotada

Valitsus otsustas, et alates pühapäevast ei kehti enam üleriigiline maskikandmise kohustus, kuna koroonaviiruse leviku riskitase langes kõigis näitajates keskmisele ehk kollasele tasemele.

Küll aga jääb kehtima soovitus kanda rahvarohketes kohtades maske, ja seda eriti riskirühma inimestel, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Hommik tõi pikisilmi oodatud uudise – oleme jõudnud kollasele riskitasemele ning saame juba homsest kaotada maskikohustuse,“ ütles peaminister Kaja Kallas. „Alates homsest ei pea enam avalikes kohtades kandma maski. Küll aga jääb soovitus maski kanda rahvarohketes siseruumides ja ühistranspordis, eriti riskirühmadel. Koroonaviirus on ju endiselt liikvel ja nakkav. Endiselt saab keskmiselt üle 1000 inimese päevas koroonaviiruse diagnoosi ning haiglatesse jõuab koroonaviiruse tõttu keskmiselt ligi 30 inimest päevas. Nii et palun oleme ka edaspidi ettevaatlikud ja teistest hoolivad ning kel veel kaitsesüst tegemata, palun vaktsineerige. Homsest saame elada maskideta, aga mis saab edasi, on meie kõigi endi kätes.“

Koos maskikandmise kehtetuks tunnistamisega tunnistatakse kehtetuks ka desinfitseerimisnõuded ja hajutatuse reeglid, kuid ka siin on soovitav rahvarohketes kohtades hoida võimalusel distantsi inimestega, kellega tavapäraselt kokku ei puututa, ja desinfitseerida käsi.

Laupäevast on Eestis koroona leviku riskitase langenud kõrgelt keskmisele, millele vastab riskimaatriksis kollane värv. Hommikuse seisuga on seitsme päeva keskmine nakatunute arv 1027 inimest ja seitsme päeva keskmine haiglaravi vajavate uute inimeste arv 29,86.

20 PÄEVA ENIMLOETUD