Menu

.      

Valimistega seoses oli kokku töös 1500 arvutit

  • Kirjutas BNS

Valimistega seoses oli kokku töös 1500 arvutit

Riigikogu valimistega seoses olid töös kokku 1500 arvutit, selgub valimiste korraldajate värskest ülevaatest. 

Riigi IT Keskuse (RIT) valimiste projektijuhi Priit Paltmanni sõnul oli valimisjaoskondi ja asukohti, kus sel korral hääli sai anda, Eesti eri paigus kokku 448. "Kõikide asukohtade peale kokku kasutati 1500 arvutit, 220 printerit, 650 triipkoodilugejat ja lisaks ka väikeseadmeid,” selgitas Paltmann, lisades, et jaoskondade arvutipark läbis ka uuenduskuuri.

“Sel korral olid esmakordselt kõik mudelid ja arvutiseadmed standardiseeritult ühesugused. Riik valis seadmed välja eesmärgiga kasutada neid vähemalt järgneva viie aasta jooksul toimuvatel valimistel - need on kvaliteetsed ning kõikidele turvanõuetele ja -standarditele kõrgelt vastavad,” ütles Paltmann.

Kohapealse IT-toe eest jaoskondades vastutas Telia. „Selleks, et valimised toimuksid tehniliste tõrgeteta, oli operatiivset tuge jaoskondades valmis pakkuma 48-st üle Eesti paiknevast Telia IT-spetsialistist koosnev tiim.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD