Menu

.      

Võru linna parki plaanitud LCD ekraani ei tule

Foto: Ekraanitõmmis www.google.ee/maps. Aastaid juba üleval olnud LCD Ekraan Tartus

Võru linnavalitsuse erakorraline istung otsustas 20. mail Võru linna rajatava LCD ekraani saatuse üle.

Algselt sooviti soetada Võru kesklinna parki LCD ekraan, kuid linnavalitsus taotles projekti muudatust, et LCD ekraani asemel soetada infostendid, mis kannavad sama eesmärki ja paigaldatakse linna erinevatesse kohtadesse. Muudatuse tingisid mitmed asjaolud. Esiteks, liikluskorraldus on linnas muutunud ja LCD ekraan häiriks juhtide tähelepanu, mis omakorda võib kaasa tuua liiklusõnnetusi. Seetõttu ei või liikluskomisjoni otsuse kohaselt enam Jüri-Vabaduse ristmikule paigaldada reklaambännereid.

LCD ekraani tegelik maksumus osutus kordades suuremaks, kui seda projekti eelarves oli kavandatud. Ekraan sooviti paigaldada Kesklinna parki aga see on liigselt päiksele avatud ning seab kahtluse alla ekraani otstarbekuse, sest teatavasti pole LCD ekraan päikese käes loetav. Viimaseks asjaoluks oli see, et LCD ekraani juhtimine toimub nö läbi õhu ja seega on olemas häkkimise võimalus.

Kõik eelpool loetud põhjused tingisid asjaolu, et LCD ekraani asemel paigaldatakse linna 5 erinevasse kohta infostendid. Infostend sisaldab 2-3 moodulit ja hanke eeldatav kogumaksumus koos käibemaksuga on 20 860 eurot.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD