Menu

.      

Kõrgem kuutasu ei tähenda paremat tööd

Nagu näitab elu, ei tähenda kõrgem töötasu tingimata paremat tööd. Näiteks on Võrumaa edukamate omavalitsuste juhtidel küllalt tagasihoidlikud sissetulekud, samal ajal kui Võru linnas edenevad asjad kesiselt, vaatamata prisketele sissetulekutele.


Võrumaa üks edukamaid omavalitsusi on Sõmerpalu vald. Sealne elanike sissetulek on märksa parem kui Võru linnas, samuti on parem tulumaksu laekumine ja kokkuvõttes on suurenenud tublisti maksumaksjate arv. Seega võib öelda, et valla juhtkond on teinud väga head tööd. Samal ajal aga pole suurenenud valla juhtkonna sissetulek, pigem vastupidi, inimesed on pidanud loobuma jõulupreemiast ehk niinimetatud 13. kuu palgast. Vallavanem peab sama palga eest täitma ka abivallavanema ülesandeid. Sõmerpalu, aga ka Varstu valla näite varal võib öelda, et ka tagasihoidliku palga eest saab teha väga head tööd. Õigupoolest peaks 1000-eurone kuupalk pluss autokompensatsioon olema tänastes Võrumaa oludes küllalt hea sissetulek.


Võru linna seis on väga kesine. Isegi nii kesine, et linn peab Kreeka valitsuse kombel müüma sundkorras oma vara, et üldse mingi areng saaks toimuda. Et saaks remontida koolimaja, kus lapsed külmetavad, ja remontida auklikke tänavaid ning vahetada vee- ja kanalisatsioonitrasse. Et saaks välja maksta palka õpetajatele nii koolides kui lasteaedades. Sellise asjade käigu puhul oleks loomulik, et linna juhtimiskulusid tõmmatakse koomale. Juhtus aga sootuks vastupidi: eelmine linnapea Ülo Tulik suurendas aasta tagasi linnapeade arvu, kellele laienesid magusad, ligi 1600-eurosed sissetulekud, millele lisanduvad paarisaja euro suurused auto kompensatsioonid. Kuigi tänaseks pole Võru linna majanduslik olukord paranenud ja ametis on samad juhid, tõsteti Võru linnas möödunud aasta lõpus juhtide niigi kõrget palka veel 30 protsendi võrra. Lihtsale inimesele tundub selline asi häbematusena, ent Võru linnavolikogu esimees Erki Saarman põhjendas tõusu eeldusega, et kõrgema palga eest teevad ametnikud senisest paremat tööd. Kuigi öeldakse, et harjavarrestki võib tulla pauk, on seda praeguste Võru linna juhtidelt küll väga

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD