Menu

.      

Kui oled haige, siis püsi kodus, seeläbi hoiad nii ennast kui ka teisi

  • Kirjutas Kadri Nagel

Peale gripi on veel ülemiste hingamisteede viirusinfektsioone, millesse võib nakatuda. Lapsed ja noored ning muidu terved täiskasvanud põevad ülemiste hingamisteede viirusinfektsioone enamasti kergekujuliste sümptomitega ning aitavad paraku seetõttu viirushaiguste levikule hästi kaasa. Vanemaealised ja krooniliste haigustega inimesed põevad tõenäolisemalt haigust raskelt ning on oht tüsistuste tekkeks ja haigus võib olla ka eluohtlik. Seega on viiruste leviku tõkestamiseks oluline, et haige inimene püsib kodus. Ka haigusest paranemine toimub nii kiiremini. Perearsti tuleks oma haigestumisest teavitada ning alati ei olegi ilmtingimata vajalik perearsti vastuvõtule pöörduda – oma perearstiga saab esmalt telefoni teel nõu pidada.

Terviseamet on nimetanud soovitused, mida järgida gripi korral. Infektsioonarsti Anne Kallaste sõnul on need suureks abiks ka muude ülemiste hingamisteede viirusinfektsioonide korral.

Kuidas gripi korral käituda?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD