Menu

.      

Võru jaamahoonesse passiks hästi loomemaja ja kõrts

  • Kirjutas Sten Sang

Tarmukas ettevõtja Anti Haugas näeb lagunevas Võru jaamahoones lihvimata pärlit, mille kallal on vaja tööd teha ja see rahvale põnevaks külastuspaigaks muuta. Foto: AIGAR NAGEL

2017. aasta sügisel linnapeaks pürginud Anti Haugas valutab südant ajaloolise Võru raudteejaama hoone pärast. Ta näeb seal edaspidi toimetamas hubast loomemaja, aktiivset külastuskeskust või hoopis ajastutruud kõrtsi. Saatses asuvat Värska Südamekodu pansionaati ja reklaamibürood OÜ Esthawk juhtiva Haugase kõrgelennulisele plaanile annavad oma hinnangu Eesti Raudtee taristujuht, Võru linnavõim ja muinsuskaitseamet.

Võru jaamahoone on osa 1889. aastal valminud Pihkva-Riia raudteest. Eesti Raudtee on Anti Haugase kinnitusel valmis jaamahoonet linnale müüma, aga seni pole tehingut toimunud. Ta leiab, et Jaama tänav on linna arengust eemale jäänud ja see on perspektiivikas ala, kus jagub piisavalt ruumi tööstuse ja kultuuri arenguks.

Suured muutused tulemas

Eesti Raudtee taristudirektor Kaido Aettik sõnas, et Eesti Raudtee kinnisvarastrateegia näeb ette loobumist hoonetest, mis seisavad tühjalt ja taristu mõistes kasutust ei leia. „Üks selline on ka Võru raudteejaam.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD