Menu

.      

FOTOD Nädalavahetusel oli võim maaelu käes – Mooska, Jaaniraotu ja Nopri talu külastades

  • Kirjutas Kadri Nagel

Noprit külastades jäi lehm katsumata vaid kõige pelglikumatel. Ükski laps ei välju sealt teadmiseta, kust piim tuleb ning kuidas kohupiim ja juust valmivad. Fotod: AIGAR NAGEL

Nädalavahetusel rõõmustas kõiki looma-, käsitöö- ja üldse maaelusõpru avatud talude päev koos üle 300 taluga, kes enda uksed ja südamed avasid.

Kõiki kohti ei jaksa kuidagi läbi käia, nii tuleb teha hoolikas valik. Samas saab igal aastal midagi uut ja põnevat külastada ning kõigil, kellel avatud talude päev traditsiooniks saanud, on varsti Eestimaa läbi käidud.

Jaaniraotu talus võttis vastu lahke ja särtsakas pererahvas, kes pole enda tiigikalade ja lindude näitamisega kitsi. Küsida võib tõesti kõike ja jääda suu ammuli kuulama. Mekkida sai kõiksugu hõrgutisi, millega tütre sõnul pereema ennast köögis „välja elab”. Suitsutatud vutimunad, marineeritud vutimunad, paradiisiõunaželee – raske on teha valikut, mida koju kaasa osta tahaks. Kõik on väga maitsev ja loota jääb, et pereemal oleks jaksu oma „väljaelamistega” veel aastaid jätkata. Värvilisi ja uhkeid tiigikalu leidub iga nurga taga ning peale selle püüab pilku uhke lilleaed.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD