Menu

.      

FOTOD Läti õllepurke saab raha eest ära anda Kuusakoskis!

  • Kirjutas Kalev Annom

Ivar Piirisaar on Kuusakoskis töötanud tosin aastat. Pildil on ta Jaama tänaval, ümbritsetuna Läti päritolu pakendite kottidest, millest igaühes on umbes sada kilo alumiiniumpurke. FOTOD: Kalev Annom

Kolm aastat õilmitsenud piirikaubandusega paralleelselt on tekkinud probleem Lätist sisse veetud taaraga. Samal ajal on vähenenud Eestist ostetud pandipakendite hulk.

Lätis tühja taara tagasiostmise süsteem ei toimi. Mitu aastat on Eesti Pandipakendil olnud mõte koostöös riigiga töötada välja Eesti-Läti ühine taararinglus. Neil päevil oli aga jutuks, et pole raha analüüsimaks kahe riigi vahelise pakendiringluse võimalusi. Eesti-Läti taararingluse väljatöötamine oleks nagu pilootprojektiks võimalusega seda teistele riikidele edasi müüa.

Keskkonnaministeerium leiab, et tavaolukorras liigub turistidega riikide vahel taarat väga-väga vähe. Meie riik oskas ennast mitmel moel nurka värvida!? Pandipakendi juhid nimetavad aktsiiside tekitatud piirikaubandust lausa meeletuks.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD