Menu

.      

Aitame ehitada 230-aastase maja e Võru kunstimajaks

  • Kirjutas Kalev Annom

Jõgi-Rumvolt tulevase kunstimaja trepil, mis viib võimsa mantelkorstna kõrvalt teisele korrusele. Fotod: KALEV ANNOM

Võru vanim puitmaja aadressil Jüri 20a jääb südalinna siseõues teiste majade vahele ja varju. Tänavu saab maja 230-aastaseks. Võru linn on ainult viis aastat vanem!

Kunstimaja rajamise mõttega tuli lagedale MTÜ Avatud Ateljee Klubi juht Ruti Jõgi-Rumvolt juba aastaid tagasi ja siis unistati kunstimaja sünnist aastaks 2020. Täna saab Ruti Jõgi-Rumvolt kümnetele ja kümnetele toetajatele kinnitada, et töödega on algust tehtud. Maja tagasein on toestatud, ära on veetud mitmeid koormaid prahti, käivad tööd keldris. „Keldris tegutsedes selgus, et maja vajab ilmtingimata drenaaži lumesulamis- ja vihmavee juhtimiseks linna kanalisatsioonivõrku – ja seda võimalikult kiiresti. Siis saaks töödega edasi liikuda. Selleks puudub aga raha,” rääkis Ruti Jõgi-Rumvolt Võrumaa Teatajale.

Jüri 20a hoone tagumine sein on toestatud, sest ajahambast puretud linna vanimaT puitmaja ähvardab ümberkukkumine. Maja ümber ehitamine võib maksma minna umbes pool miljonit eurot. FOTOD: Kalev Annom

Restaureerimisspetsialist Aigar Needo kujutlus Avatud Ateljee kunstimajast 2020, kuhu tulevad galeriiruum, kunstiklassid, käsitöömüügikoht, savikoda, klaasikoda … Autor: AIGAR NEEDO

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD