Menu

.      

Reservjuhid kogunesid traditsioonilisel talveseminaril Seedri puhketalus

  • Kirjutas Kadi Annom

Tartu rahu 100. aastapäeva puhul asetati Vabadussamba juurde pärg. Foto: EESTI RESERVOHVITSERIDE KOGU

Reedest pühapäevani kogunesid Eesti reservohvitseride kogu (EROK) liikmed üle Eesti ning külalised Soomest Võrumaale Seedri puhketallu.

Peeti juba alates 1998. aastast korraldatavat traditsioonilist talveseminari. „Talveseminar on ainult paari erandiga toimunud alati Lõuna-Eestis. Kui esialgu oli talveseminari toetaja peamiselt lahingukool, kus enamik meist on saanud oma sõjalise tasemeväljaõppe, siis viimastel aastatel on välja kujunenud väga hea koostöö 2. jalaväebrigaadiga,” selgitab Eesti reservohvitseride kogu esimees Andre Lilleleht.

Eesti reservohvitseride kogu on aktiivseid riigikaitse reservjuhte ühendav esindusorganisatsioon, mis loodi 1997. aastal esimeste vabatahtlike reservohvitseride kursuste lõpetajate poolt Meegomäel. Oluliseks tegevussuunaks on Lillelehe sõnul võetud noorte reservjuhtide senisest suurem kaasamine. „Kutsume üles Võrumaal elavaid reservohvitsere EROKi võrgustikuga liituma.

Ühest küljest annab see võimaluse oma tutvusringkonda laiendada: meil on väga mitmekülgne liikmeskond, mis võimaldab hoida suhtlusvõrgustikku nii kodu- kui ka välismaal. Teisest küljest saab seminaride ja laskeharjutuste käigus oma vaimu ja oskuseid teravana hoida ning oma igapäevaelu kõrval mõtestada oma rolli just reservohvitserina. Traditsiooniliselt tuleb EROKi liikmeskonnast talveseminarile kohale üle 35 reservjuhi,” täpsustab Lilleleht

Tänavuse talveseminari peateemaks oli Tartu rahu 100. aastapäev. Meenutamaks ja mälestamaks sajanditaguseid sündmusi kuulati talveseminaril ettekandeid Tartu rahu tähtsusest meie riigi iseseisvuse säilitamisel ning asetati ühiselt pärg Vabadussõjas langenute mälestusmärgile. Peale selle saadi ülevaade Eesti kaitseväe 2. jalaväebrigaadi elukorraldusest ning praegustest väljakutsetest, külastati 101aastaseks saanud Kuperjanovi pataljoni ning tutvuti Taara linnakuga, toimus EROKi sisemise laskevõistluse 2020. hooaja esimene karikaetapp ning pandi end proovile nii sõjalises juhtimises kui ka mälumängus.

Laupäeva õhtul kohtuti pidulikul õhtusöögil piirkondlike reservjuhtide ning Võru linnavalitsuse esindajatega.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD