Menu

.      

FOTOD Võru linn jagas kõrgeid tunnustusi, jagus ka üllatusi

  • Kirjutas Heleri Lakur

FOTOD: Aigar Nagel

Reedel, 21.veebruari õhtul Eesti Vabariigi 102. aastapäevale pühendatud vastuvõtul-kontsertaktusel tunnustas Võru linn silmapaistvamaid inimesi, asutusi ja organisatsioone. Võru linna kõrgeima aumärgiga pärjati tänavu kaks kodanikku.

Võru linn üllatas külalisi ja aumärgi saajaid otse laval

FOTOD: Aigar Nagel

Võru linn tunnustas tänukirja ja vapimärgiga Kalvi Kõva ja Silvi Jansonsi pikaaegse ja mitmekülgse panuse eest linna arengus ja kultuurielus. Nii ühele kui teisele aumärgi saajale tuli tunnustus suure üllatusena. Mittetulundusühingu Rõuge Priitahtlike Pritsimeeste juhatuse liige Kalvi Kõva ütles tunnustust kätte saades, et on tänulik selle au eest ja märkis, et Võru linnas on väga palju neid inimesi, kes seda samapalju väärivad. Oma panusest rääkides, lisas Kõva, et on aastate jooksul püüdnud omalt poolt toetada linna kui selleks on olnud aega ja võimalusi. “Mida tugevam on linn, seda tugevam on ka maakond,” tõdes Kõva.

FOTOD: Aigar Nagel

Kontsert-aktusel anti üle veel teinegi vapimärk kultuurielu edendajale ja säravale kirjanaisele Silvi Jansonsile, kes oli õhtu juhi rolli täites veelgi enam üllatunud kui külalised saalis. Meeldivast ehmatusest üle saanud naine, ei lasknud end heast uudisest segada ja võttis tunnustuse laval rahulolevalt vastu.

FOTOD: Aigar Nagel

Avakõned

Kontsert-aktuse eel pidasid traditsioonilise avakõne nii Võru linna volikogu esimees Ülo Tulik kui Võru linnapea Anti Allas. Linnapea osutas sünnipäevakõnes olulist tähelepanu nii esivanemate poolt tehtule kui tänastele saavutustele. Ta sõnab oma kõnes, et on tänulik Võru kogukonnale, kes ei ole löönud käega ja üheskoos - ettevõtjatest pensionärideni, ametnikest spordisõpradeni ehitavad üles linna, kus vaadatakse lootusrikkalt tulevikku. “Linna, kus pakutavate teenuste kvaliteedist sõltub paljuski linna hea käekäik ja konkurentsivõime, kuhu rajatakse uusi ettevõtteid ja maju, kus pakutakse head haridust ja pole ära unustatud erivajadustega lapsi.

FOTOD: Aigar Nagel

Kus tegutseb oma sümfooniaorkester ja kõneldakse uma kiilt. Kus eakas olemine pole häbiasi ja erinevad põlvkonnad teevad koostööd, kus liikumine on au sees ning opositsioon ja koalitsioon teevad koostööd. Mis kõige olulisem, siin on väga palju hingega tööd tegevaid inimesi,” on killuke mõtteid linnapea tervituskõnest. “Meid on märgatud ja pisut isegi kadestatakse,” viskas ta muuhulgas nalja.

FOTOD: Aigar Nagel

Küsimusele, mis on Võru linnapea jaoks olnud isiklikus mõttes suurim saavutus möödunud aastast, tõdes ta, et neid asju on palju, mida välja tuua. “Suur pilt hakkab vaikselt kokku joonistuma.

FOTOD: Aigar Nagel

Erinevad ja väga olulised osad on hakanud koos terviklikumalt toimima: eakad korraldavad oma üritusi, noored tulevad lagedale uute ja veelgi paremate ideedega. 

FOTOD: Aigar Nagel

Haridus-ja sotsiaalvaldkonnas on toimumas väga suured muutused. Möödunud aastat ilmestab sisuliste tegevuste pool aga ka loomulikult teatud objektide valmimine. Neid asju on palju,“ sõnas Allas. “Head meelt teeb ka see, et Võru linn ei ole kaugeltki enam mitte poliitilise võitluse pealinn - kõik inimesed suudavad omavahel rääkida ja oluliste otsuste juures kaasa rääkida. Minu kõige suurem mure on täna nende laste pärast, kes istuvad arvutite taga. Need lapsed võiksid rohkem füüsilist tegevust saada, sest seda probleemi me näeme alles 20 või 50 aasta pärast ja see on katku mõõtu,” nentis Allas.

FOTOD: Aigar Nagel

Nii volikogu esimees kui linnapea juhtisid tähelepanu möödunud aastale, millele tagasi vaadates, tuleb linna esindajate sõnul igati rahul olla. 

FOTOD: Aigar Nagel

“Võru on teadagi lapsesõbralik linn ja on seda tiitlit aastaid kandnud. Meie soov on, et siin kasvaks rohkem ja rohkem lapsi,” lisab Tulik. Kontsert-aktusel anti muuhulgas üle tänukirjad ja tunnustused läinud aasta tegijatele ja kuulutati välja “Võro liina tego 2019”.

FOTOD: Aigar Nagel

FOTOD: Aigar Nagel


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD