Menu

.      

Parimad karjakasvatajad saavad tunnustuse

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Parim piimakarjakasvataja 2020 on Tiit Niilo Nopri talust. FOTO: Aigar Nagel

Maaeluministeeriumis toimub neljapäeval riigi aastapäevale pühendatud aktus, kus maaeluminister Urmas Kruuse annab üle ministeeriumi teenetemärgid ja Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse esimees Raul Rosenberg kuulutab välja 2020. aasta parima piimakarja- ja lihaveisekarjakasvataja.

Parim piimakarjakasvataja 2020 on Tiit Niilo Nopri talust. Võrumaal asuvas piimakarjas on aastalehmi 212. Keskmine piimatoodang lehma kohta 2020. aastal oli 12154 kilogrammi ja piimarasva ning -valgu kogutoodang 899 kilogrammi.

„Tiit Niilo on loonud oma talus innovaatilise ja jätkusuutliku pereettevõtte, millel on väga suur panus kohaliku piirkonna arengusse,“ ütles MES-i juhatuse esimees Raul Rosenberg.

FOTO: Aigar Nagel

Parim lihaveisekarjakasvataja 2020 on Mariliis Vahar Ohtla Lihaveis OÜ-st. Läänemaa ettevõtte loomakasvatusjuhi karjas on ligi 171 lihaveist, kellest ammlehmi ligi 101. Ettevõte tegeleb tõuloomade müügiga ning osaleb aktiivselt näitustel ja konkurssidel.

„Ohtla Lihaveise farmis on kogu loomakasvatuse juhtimine Mariliis Vahari õlul ning ettevõtte näitajad sõltuvad suuremas osas tema tööst,“ sõnas MES-i juhatuse esimees Raul Rosenberg.

MES-i algatusel antakse parima piimakarjakasvataja aunimetust välja juba 21. korda ja parima lihaveisekarjakasvataja aunimetust 15. korda järjest. MES-i eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet. 

20 PÄEVA ENIMLOETUD