Menu

.      

FOTOD Legendaarne Lindora laat tõi kokku rahva meilt ja mujalt

  • Kirjutas Kadi Annom

Tänavune Lindora laat kostitas rahvast ideaalse sügisilma ja igatsetud laadameluga. FOTOD: Aigar Nagel

Kauaoodatud laadapäev algas 28. oktoobril suurepärase sügisilmaga. Kui veel eelneval õhtul kostitas ilmataat paduvihmaga, siis hommikul näitas termomeeter ligi kümme kraadi sooja ning nautida sai ka päikesepaistet.

Laadapäev algas varakult, kauplejate sõnul olid esimesed ostlejad kohal juba pimedas. Kuna müügikohtade eelregistreerimist traditsioonilisel Lindora laadal ei toimu, siis paigutati kauplejad elavas järjekorras laadaalale 27. oktoobril kella 16–22 ja laadapäeval, 28. oktoobril kella 6–8. See tingis ka varajase kohaloleku esimestelt müüjatelt, kes ei soovinud oma müügikohta mingi hinna eest saatuse hooleks jätta. Esimene kaupleja võttis laadaala ääres positsiooni sisse juba kümme päeva enne toimumisaega, 18. oktoobril.

Sel aastal pakuti Lindora laadal maa sees küpsetatud lammast. Lõke tehti üles juba eelmisel päeval, selle tarvis täideti auk puudega, mis hommikuks söeks põlesid ja andsid liha küpsetamiseks paraja temperatuuri. Valmis lambaliha sai soetada alates kella 10.30st ning 1,8kilose lihapätsi eest tuli välja käia 25 eurot. Fotod: AIGAR NAGEL

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD