Menu

.      

Võru jooksja edestas orienteerumises maailmameistrit

Haanja orienteerumisvõistlustel kiireim meesjooksja Timo Sild finišikoridoris. Foto: Mihkel JärveojaORIENTEERUMINE • Nädalavahetusel Haanja kõrgustiku lõunanõlval Kuural Läti piiri ääres peetud orienteerumise Balti meistrivõistlustel edestas Võru orienteeruja Timo Sild maailmameistrit, leedulast Edgars Betruksi. Silla aeg oli 13,9 kilomeetri pikkusel M21E rajal kolmandana lõpetanud Bertuksist veidi üle kahe minuti kiirem. Teisena lõpetas valgevenelane Juri Tambasov, kaotades võitjale veidi üle minuti.


Aluksnest pärit Edgars Bertuks on mullune lühiraja maailmameister ja maailma jooksva edetabeli kaheksas mees. Eesti meeskond oli võistlusel väljas oma parimas rivistuses eesotsas nädala eest Eesti meistrivõistlustel viie sekundi sees lõpetanud kolmikuga Lauri Sild, Timo Sild ja Olle Kärner. Olle Kärner lõpetas võistluse neljanda kohaga ja Lauri Sild kuuenda kohaga.


Naistest oli üheksa kilomeetri pikkusel W21E rajal kiireim leedulanna Indre Valaite, teisena lõpetas nädala eest Eesti meistriks tulnud Anu Åkerman (kaotus 41 sekundit) ja kolmandana Kristina Rybakovaite (kaotus poolteist minutit), kes oli maailma jooksva edetabeli koha järgi tugevaim startija.


Meeste teatevõistluse võitsid leedukad, teiseks tuli Läti 1. ja kolmandaks Eesti 1. võistkond. Naiste teatevõistluses olid kiireimad Leedu 1. ja 2. võistkond ning kolmandaks tuli Eesti 1. võistkond. Kokkuvõttes tuli punktiarvestuses esikohale Leedu esindus 1614 punktiga, teine oli Läti 1356 punktiga ja kolmas Eesti 1287 punktiga.


Kuural 18.–19. mail toimunud Balti meistrivõistlused orienteerumisjooksus on igakevadine Eesti, Läti, Leedu, Valgevene ja Peterburi suurte koondiste (täiskasvanud + noored) jõuproov. Paralleelselt toimusid Balti veteranide lahtised meistrivõistlused ja lahtised võistlused noorteklassides. Kokku tuli Võrumaale ligi 550 võistlejat üheksast riigist, eksootilisimad neist USAst ja Costa Ricast. Võistluste peakorter ja ühtlasi Eesti koondise elupaik oli Rogosi mõis Ruusmäel, kus laupäeva õhtul toimus soovijatele sprindivõistlus, koondiste ühine õhtusöök, autasustamine ning tantsuõhtu.

20 PÄEVA ENIMLOETUD