Menu

.      

Jaanipäevaloosi esimesed võitjad on pikaajalised lehelugejad

AUHINDADE ÜLEANDMINE Seekordne loosiõnn naeratas viiele Võrumaa elanikule, kellel Võrumaa Teataja kodus lausa pereliikme eest on. Koos on veedetud mitukümmend aastat, Töörahva Elu päevilt alates.
Algul otsustasime auhinnad kõigile ise kätte toimetada, aga võitjatele helistades selgus, et mitmelgi oli just linna asja ja saime kohtuda toimetuses.

Ootamatus pärast auhinna kätteandmist

Andres Kallas auhinda vastu võtmas. Enne kinkekaardi kulutamist tahab mees kindlasti enne emaga nõu pidada, mida mööblipoest soetada tasuks. Foto: AIGAR NAGELWebshopi mööblipoe kinkekaardile tuli järele võitja Kaja Kallase poeg Andres, kes just parajasti oli linnas asju ajamas. Tema 84aastane ema on lehetellija olnud juba ammusest ajast peale.
„Niikaua kui mina oma elu jooksul mäletan, on leht meil ikka kogu aeg kodus olnud,” sõnas Andres kinkekaarti vastu võttes. Auhind oli Karini pojale väga heaks üllatuseks ja kohe suundutigi vaatama, mida nüüdseks Semu kaubamajas asuvas mööblipoes pakutakse. Õnnetuseks oli aga sel ajal, kui kinkekaardi üleandmine toimus, Andrese autol paisupaak otse toimetuse ukse taga lõhkenud ja autost „kõik mahlad” välja voolanud. Väljas näitas sel hetkel termomeeter 28,5 soojakraadi ja liigne kuumus võiski autole saatsulikuks saada. Mõne tunni pärast oli auto aga minema toimetatud ja loodetavasti saab see ka õige pea korda.

Auhinnavõitja, kes on lehehuviline halvast silmanägemisest hoolimata

OTSUSTASIME SELLE PILDIALLKIRJA TRÜKKIDA SUUREMALT, ET KA ASJAOSALINE ISE SEDA LUGEDA NÄEKS. 87AASTANE VALTER ZAHKNA NAISE PILDI JUURES ISTUMAS. PÄTSI-AEGNE MEES, NAGU TA ISE ENDA KOHTA ÖELDA ARMASTAB, ON LEHETELLIJAKS JUBA MITMEID AASTAID. Foto: AIGAR NAGELTeist võitjat, 87aastast Valter Zahknat külastades sõitsime mööda Luhamaa maanteed Viitkale. Kõrges eas vanahärra juurde juhatas meid tema hooldaja. Veidi töntsivõitu kuulmisega papi oli küllaltki kõbusa väljanägemisega ja kiitis ka ise oma niinimetatud mootorit, mis pidi hästi töötama. Ainult jalad ja käed teevad mehele vahel valu ning kõndimine on kehvake.
Valter mattis kolm aastat tagasi oma naise ja elab sellest ajast peale poissmehe elu. Tema maja on aga puhas ja korras ning selle juures õitseb palju lilli. Valteri kodus olevaid riiuleid kaunistavad talle armsa naise fotod.
Soliidses eas härra oli lehelugeja juba Nõukogude Liidu ja ka Saksa ajal. Tolleaegseid lehenimesid ta enam kõiki ei mäletagi ja on unustanud ka selle, millal Võrumaa Teatajat lugemas hakkas, aga nendib, et see võis ikka algusaastatest peale olla. Praegu näeb Valter ajalehtedest ainult suuremaid pealkirju ja tumedamalt trükitud tekste lugeda. Tal olevat küll neli paari prille, aga nendest ei ole väga kasu.
Valter sai auhinnaks 40 euro eest Võru Tarbijate Ühistu kinkekaarte ja mõtisklesime veel, et ehk äkki saab keegi talle linnast nüüd kinkekaartide eest luubi tuua. Ise pole mees linna saanud hea mitu aastat, aga ta kiidab, et tal on palju abilisi, kes talle süüa ja vajalikku kraami toovad. Nüüdki oli tal külmikust kohe šokolaad käepärast, mille ta lahkelt meile üle andis, kui ta meid külastuse eest tänas.

Kolmas auhind kingitakse edasi
 
Silva Kapp, kes sisemise nooruse poolest sobiks ka veel ise väga hästi Club Tartut külastama, kuid kingib selle edasi oma poegadele. Foto: AIGAR NAGELClub Tartu priipääsmed ja baarikrediidi omanikuks sai seekord loosi tahtel Silva Kapp, kes elab Võru linnas. Naise sõnul on ta lehelugeja olnud juba mitmeid aastaid. Ajalehe loeb ta alati otsast lõpuni läbi. Kõige enam meeldivad talle tänavaküsitlused ja tihti sirvib ta ka kuulutuste veerge. Priipääsmed lubab Silva aga poegadele anda, kes naise arvates sobiks vanuse poolest rohkem baarikrediiti kulutama.

Võit värskest lehetellijast kauaaegsele lugejale

Autotehi kinkekaardi võitja, kellel auhinna üle hea meel on.		 Foto: Aigar NagelNeljandaks võitjaks osutus Rõuge valla elanik Kalev Kirch, kes saab 30 euro eest külastada autopesulat Autoteh. Kalev on mõnes mõttes värske lehetellija, kodus on tal leht käinud umbes aasta-poolteist. Enne seda oli tal aga Võrumaa Teataja ikkagi kogu aeg käepärast, sest siis oli selle tellijaks tema isa ja juba Töörahva Elu päevist saati. Mehe sõnul loeb temagi alati kõik artiklid läbi ja leiab, et kui midagi veel juurde lisada, siis võiks lehes olla huumorinurk.

Viimane võitja rõõmustab auhinnaga õetütre lapsi

Aaro Allas auhinnaümbrikuga. Prae-guseks pensionäripõlve pidav härra töötas kunagi piimaautojuhina ja kingib Kratikeskuses peokorralduse võimaluse õetütre lastele.     Foto: Mari-Liis PiirsaluSel korral viimaseks auhinnasaajaks osutus Aaro Allas, kes võitis laste mängumaa ja vaba aja veetmise koha Kratikeskuse tasuta sünnipäevapeo korraldamise võimaluse. Auhinna otsustas mees kinkida õetütre lastele, kellel peaks selle üle väga hea meel olema.
Nii nagu eelnevatel võitjatel, on ka Aarol leht tellitud Töörahva Elust alates. Võrumaa Teataja juures meeldib talle kõik – kohalikke uudiseid on selles tema sõnul piisavalt. Ainus, mille ta lugemata jätab, on rubriik „Riigikogulane vastab”.
Aaro leiab, et lehe tellimishind võiks olla odavam, nii neli-viis eurot kuus, sest praegune summa jääb tema jaoks natuke kalliks.
Seekordsed võitjad olid siis sellised. Jääme ootama, kellele naeratab loosiõnn järgmisel nädalal.

NB! Telli kohe ajaleht, sest järgmised võitjad selguvad juba järgmisel nädalal!

20 PÄEVA ENIMLOETUD