Menu

.      

„Linnuse rock” toob Kirumpääle jumalateenistuse

Linnuse rokiürituse korraldaja Jüri Luik näitab ala, kuhu paigaldatakse lava ja kus hakkavad toimuma välilahingud.    Foto: Võrumaa TeatajaVABAÕHUJUMALATEENISTUS • 1000 aasta pikkuse vahe järel võib Kirumpää piiskopilinnuses nautida pühapäeval, 14. juulil kell 13 jumalateenistust, mida juhatab Võru koguduse õpetaja Andres Mäevere.

„Tegelikult oli seal ka jumalakoda,” ütles üritust kommenteerides Kirumpääl nädalavahetusel toimuva „Linnuse rocki” korraldaja Jüri Luik, „ja kui Katariina ajal poleks tänu mõisniku lobitööle linna asukohta muudetud, oleks meie luteri kirik Kirumpää lossi hoovil.”

Teatavasti oli algselt Võru linn planeeritud Kirumpääle, mistõttu on nii linn kui ka kirik Kirumpää linnuse järjepidevuse jätkajad. Jumalateenistus Kirumpääl on ühtlasi esimene vabaõhujumalateenistus ja üks kord kuus jätkub see aastaringselt, kui kas või üks inimene on nõus vabas õhus jumalasõna kuulama.

„Linnuse rocki” ettevalmistuste tulemusel on linnus saanud välimuselt uue hingamise ning mida ei suutnud muinsuskaitseamet ja looduskaitsetöötajad, selle tegid mõne päevaga eraisikutena ära kaks kooliaegset pinginaabrit – Aleksander Sikk ning Jüri Luik. Nüüd on linnuse sissesõidutee ja osa territooriumist puhas, nii et Võru–Parksepa kergliiklustee kõrval võib korraks ka Kirumpää linnuses jalga puhata. Rõuge ja Rakvere on Kirumpää kõrval head näited, kuidas väiksest algatusest on lõpuks saanud korralik asi.

„Linnuse rocki” toimkond hakkab neljapäevast alates paigaldama Kirumpää linnusesse piinapinke, võllapuud ja vaitõkkeid ning palub mõistvat suhtumist, kui sellel ajal on linnuse territooriumil rohkem sagimist.{jcomments lock}


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD