Menu

.      

Võrumaal läheb jagamisele rekordkogus toiduabi

Pildil käib Võrumaa toiduabi laadimine veokitelt väiksematele autodele, esiplaanil laaditakse autokäru peale Urvaste valla tellitud suhkrut. Foto: Võrumaa TeatajaABI • Võrru saabus teisipäeval Punase Risti kaudu ja läheb omavalitsuste kaudu jagamisele rekordkogus Euroopa toiduabi – 133,6 tonni, mida on üle kahe korra rohkem kui möödunud aastal.

Teisipäeva hommikul oli toiduabi jagamist korraldamas Punase Ritsi Võrumaa Seltsi sekretär Riina Paat, kes istus seni avamata Bauhofi kaupluse parkimisplatsil ja juhatas, millise auto pealt tuleks milliseid koguseid ja kellele anda. Kõik käis nagu kellavärk, nii et mõne tunniga oli neli rekkatäit laiali jagatud. Järele jäi vaid üks rekka manna ja tatratanguga, mis polnud Leedust veel kohale jõudnud.

Praeguse aasta kogus on muljetavaldavalt suur – 133,6 tonni, mis läheb jagamisele Võrumaa omavalitsuste vahel. Võrdluseks, möödunud aasta kogus oli „vaid” 56 tonni ja seitse aastat tagasi, kui Punane Rist Euroopa toiduabi jagamisega alustas, oli kogus vaid 20 tonni.

20 PÄEVA ENIMLOETUD