Menu

.      

Anti Allas – maamees linnas

Sellise muumimaja ehitas Anti oma lastele oma Rõuges asuva suvila õuele. Foto: Võrumaa TeatajaKODU • Võru maavalitsuse arengujuhile Anti Allasele (35) koduloo ettepanekut tehes lasen tal valida, kas ta soovib meid külla kutsuda Võrru või Rõugesse. Sosistatakse ju, et ta elab hoopis Rõuges ja omab Võrus mitte kodu, vaid konspiratiivkorterit. Et ta on valimisturist ja tahab ausaid Võru inimesi haneks tõmmata. Ent Anti on kaval ja kutsub meid ikka oma linnakorterisse, mis asub Liiva tänaval Tamula järve vahetus läheduses.

Allased oma korteri rõdul. Foto: ANDREI JAVNAŠANKuna olen kuulnud, et selles majas pussitati kedagi grillvardaga, astun trepikotta kerge kõhedusega. Koridor on hämar ja käänuline, kuid Anti kodu helge, hele ning rõõmus. Seal kilkavad lapsed – lisaks Allaste enda seitsmeaastasele tütrele ja viieaastasele pojale on külas naabritüdruk – ning kenas punases kleidis paljasjalgne abikaasa võtab ahjust välja värskeid pirukaid. See sale tütarlapselik koduhaldjas on Anti abikaasa Elina (32), kes on vabakutseline ajakirjanik.

VIDEO: Võru linnapea kandidaat Anti Allas käivitab Rõuges asuvas maakodus traktorit 31.08.2013.

Hindab hingesoojust

Kõigepealt näitab Anti lastetuba, kus hetkel pole veel ühtki mööblieset, kuid mehe säravatest silmadest aimub, et varsti nad siia ka ilmuvad. Palju on seal ju juba ära tehtud. „Kõik selle korteri põrandad, alates puu mahavõtmisest kuni lihvini, on ise tehtud,” ütleb ta uhkelt. Puud on toodud Anti vanaisa metsast Rõugest.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD