Menu

.      

Ööreid koos Sairos Hõrakuga: Nooruse kiirtoidukohviku ees juuakse edasi

Võrumaa Teataja  Foto: ANDREI JAVNAŠANPROBLEEMOLUKORD • Võru volikogu liikme Sairos Hõraku osavõtul tehtud öine linnareid näitas, et politsei ja linnavalitsuse käed jäävad Nooruse kiirtoidukohviku ees pummeldamise ohjamisel lühikeseks.

Kuna mul oli Nooruse kiirtoidukohviku kõrval asuva maja elanike pärast mure, siis käisin uuesti turul, et teada saada, kas öine pummelung 24 h lahti oleva söögikoha juures on vähenenud. Noored teevad autode juures aega parajaks – pudelid on mugavalt auto katusele toetatud.  Foto: ANDREI JAVNAŠANSeal kurdeti, et öine „rüükmine” käib edasi ja varahommikul lauldakse täiest kõrist: „Jää vabaks, Eesti meri!” Öökontsertidest hullumise äärele viidud majaelanikud olid tänulikud Inara Lui-gasele, kes neile appi tuli ja asja linnavalitsuses üles võttis. Seal kutsuti kokku ümarlaud, kus probleemi arutati, kuid eriliste tulemusteni ei jõutud.

Seejärel kontakteerus minuga Võru volikogu liige Sairos Hõrak (45) – sama mees, kelle IRLikad oma bukletist välja jätsid. Ta rääkis, et talle oli helistanud üks proua ja samuti öise laaberdamise üle kurtnud. „Küsisin, miks te just minu välja valisite, ja ta ütles, et tundun talle usaldusväärne,” seletas Hõrak ja avaldas soovi ise öösel linna peale olukorda üle vaatama tulla.Võrumaa TeatajaNo mis mul selle vastu olla sai, et volikogu liige isiklikult kaasa tuleb? Ükski teine volikogulane polnud varem sellist soovi avaldanud. Leppisime kokku, et stardime laupäeval kell 23, ja nii ka tegime.

Missugune on öine Võru?

Võrumaa TeatajaEsmapilgul näib laupäevaõhtune Võru üsna rahulik. Ent esmamulje on petlik. Nooruse kiirtoidukohviku esine on küll tund enne südaööd inimtühi, kuid Konsumi vastas asuval parkimisplatsil keeb elu. Noored teevad autode kõrval seistes aega parajaks. Hõrakul on kaasas binokkel, millega vaadates näeme, et nad joovad alkoholi. Varjamatult, kummutades otse pudelist. Ühes seltskonnas pruugitakse Jägermeistrit, teises viina. Noored tunnevad end vabalt – pudelid on laotud autode katustele ja neist rüübatakse aeg-ajalt, ühe auto avatud pagasiluugist paistab muusikakeskus. Mööda sõidab ka politsei, aga too ei tee toimuvast väljagi. Hõrakule on see mõistmatu.

 

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD