Menu

.      

Tervis: Apteekri soovitus: salvei, saialill ja Carmolis

Võru Maxima poes asuva Benu apteegi proviisor-juhataja Maarika Odras soovitab loodusliku ravimina külmetuse puhul Carmolise tinktuuri.    Foto: Võrumaa TeatajaRAVIMID • Võru Maximas asuva Benu apteegi proviisor-juhataja Maarika Odras soovitab looduslikest ravimitest praegusel ajal salveilehte, aga ka taimepreparaate nagu Carmolis.

Salveist saab teha teed ja sellega kurku kuristada. Apteegis on saadaval erinevad salveid sisaldavad preparaadid nagu Vipise salvei-saialille-pune-kummeliekstrakt ning Broncopheni aedliivatee-salveiekstrakt. Lisaks on müügil imemistabletid salveiga.

Salveil on põletikuvastane toime ja kurguhädade puhul on salvei kõige tõhusam. Lisaks on kurgu puhul tõhusad erinevad taruvaigupreparaadid ja saialille-taruvaigutooted. Kurguvalu puhul aitab apteegis saada olev preparaat Tonsilgon, mis sisaldab eri ravimtaimi, näiteks kummelit ja tammekoort.

Nohu puhul on looduslikest toodetest kõige tõhusamad erinevad meresoolalahused. Soolalahuseid on saada eri kangusega, lahjemad on näiteks Quixx, millele lisatakse aaloed. Keskmised lahused, mis sarnanevad pisaratega on Humer, Quixx ja Afrin. Kangemad soolalahused on Humer, Quixx ja Otrivin.

Nohu puhul on abi ninasalvidest, mida toodab kodumaine Tervix. Salvis sisalduvad eeterlikud õlid ja taruvaik. Lisaks on apteegis saadaval Pinosoli, Rhinosoli ja Vipise looduslikud ninatilgad.

Haiguse puhul on abi päevakübarast

Palaviku ning kehva enesetunde puhul aitab punane päevakübar koos kibuvitsa ja leedripuuga. Kibuvits sisaldab palju C-vitamiini ja on hea vahend haiguste ärahoidmiseks. Lisaks aitab haigustunnuste puhul Carmolise ekstrakt, mis sisaldab eri ravimtaimede eeterlikke õlisid ja mida saab kuuma vee sisse valades sisse hingata. Kuuma vee sisse on piisav tilgutada kümme-15 tilka. Carmolist on saadaval ka väiksemas variandis koos suhkrutükiga.

20 PÄEVA ENIMLOETUD