Menu

.      

Jüri Luik ja Helle Kõiv uuest linnavõimust

Võru volikogu uus juht Tõnu Jõgi (paremal) võttis Erki Saarmanilt linna juhtimise üle Foto: Aigar NagelPOLIITIKAHUVILISED • Esimesele uue volikogu istungile olid kaasa elamas ka kaks aktiivset poliitikahuvilist kodanikku – Jüri Luik ja Helle Kõiv. Uurisime neilt, mida nemad volikogu uuest koosseisust arvavad.

Võru ilutulestikuärimees Jüri Luik, tuntud ka kui Pommionu, ja Kosel elav pensionär Helle Kõiv, kellele meeldib vägikaigast vedada Võru vallavalitsusega, olid tulnud esimesele valimisjärgsele volikogu istungile aegsasti kohale ning jälgisid toimuvat heatahtliku muigega.

Jüri Luik: Munskil on edaspidi raske konkursse võita

Luik, kes oli Võru linnas ainus üksikkandidaat ja sai valimistel 44 häält, ütles, et tunneb kõige suuremat rõõmu sellest, et volikokku ei saanud keegi, kes on temaga eri aegadel tüli kiskunud. „Väga isiklikuks ei tahaks minna, aga Antoni, Nassari ja Goršanovi nime ütlen küll välja,” kostis ta täpsustava küsimuse peale, et keda ta silmas peab. „Teised on vähe väiksemad tegijad.”

Aga ärimees Munski? Ka temal on Luigega minevikus kana kitkuda olnud. „Mis ma temast tümitan?” ühmas Luik. „Tal isegi raske, sest kui jääb praegune koalitsioon, siis neli aastat on tal kohalikul turul suht raske konkursse võita.” Küsimusele, kui pikka eluiga ta uuele koalitsioonile ennustab, vastas Luik: „Tegelikult ongi pilt nutune, sest ühehääleline enamus on kõige hullem asi. Mul on siiralt kahju, et kahe mehe ehk Nassari ja Kõivu omavaheline kisklemine halvas parima variandi kohalikuks koalitsiooniks ning reformikatele ärategemise eesmärgil klopsiti kokku kõik riismed, mis valimisturul võtta oli. Koalitsiooni püsimise kasuks räägib ainult see fakt, et paljudel, näiteks Miksil ja Jõgil, on see ainus variant riigilobile pääseda ning sellest võimalusest hoitakse küünte ja hammastega kinni. Ja Jõgil ei laseks lolli mängida Nassar, sest läbi VVV on tal natukegi lootust võimupirukale lähemal olla …”

Edasiste võimumängude kohta arvas Pommionu, et lõplik lahendus selgub esimese kolme kuu jooksul, sest siis on selge, kas ülesostmisi ja ülehüppamisi tuleb või mitte. „Et praegusel koalitsioonil saab raske olema, näitab see, et nad peavad 90protsendiliselt tegelema linna laenukoormaga ja olulisi asju enam müüa ei ole.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD