Menu

.      

Lähemad kaks aastat ettevõtjatele elu ja surma küsimus

SEB Panga juhatuse liige ja krediidivaldkonna juht Erki Pugal teisipäeval Võrus Kubija hotelli seminariruumis tutvustamas Lõuna-Eesti ettevõtjatele majanduse väljavaateid kaheks järgnevaks aastaks.  Graafikus on näha madalana püsivad intressid.  Foto: Võrumaa TeatajaMAJANDUS • Järgmised kaks aastat majanduse vindumist tähendavad paljudele ettevõtetele suuri väljakutseid ja otsustavad, kas ettevõtted jäävad ellu või hävivad, selgub SEB Panga koostatud majandusülevaatest.

SEB Panga juhatuse liige ja krediidivaldkonna juht Erki Pugal ütles teisipäeval Kubija hotelli seminariruumi kogunenud Lõuna-Eesti ettevõtjatele järgmise kahe aasta majanduselu väljavaateid tutvustades, et intressid püsivad küll madalal, aga investeeringud vähenevad ja SKP kasv püsib väga väike.

„Kahjuks ei saa öelda, et lähema kahe aasta jooksul oleks tõusu näha,” ütles Pugal majanduselu kohta Eestis, „loodame, et eksport veab välja.”

Pugal ütles, et praegusel majanduslikult nigelal ajal on parim hetk ettevõtjatel oma eeliste peale mõelda ja hea võimalus viia ettevõttes läbi muutusi. Samuti on praegu võimalus teha investeeringuid tootlikkuse parandamiseks.

SEB Panga hinnangul on praeguseks Eestis kriisiga saavutatud tööjõu hinnaeelis maha mängitud ning olukorras, kus tööjõud väheneb ja palgad tõusevad, on ettevõtjatel kaks võimalust: kas innovatsioon või häving.

20 PÄEVA ENIMLOETUD