Menu

.      

Võrumaa vingeimad villad müügis

Villa Arossa. Foto: Võrumaa TeatajaKINNISVARA MÜÜK • Neile, kes soovivad Võrumaal omale soetada kaunist kohta koos uhke elamisega, on praegu turul lausa kaks suurepärast pakkumist: Arossa ja Linnamäe villad.

Müügiks pakutavad villad on mõlemad üksjagu erinevad: üks rajatud vana talukoha juurde 15 aastat tagasi, teine ehitatud mõisahooneks veidi vähem kui 300 aastat tagasi. Ent samas on neil palju sarnasusi: hind jääb mõlemal poole miljoni euro kanti: Arossa puhul on hind täpselt pool miljonit, Linnamäe oma maksab 640 000 eurot. Mõlema villa üldpind on üle 500 m2, mis sisaldab kümmekond tuba. Mõlemad asuvad looduslikult väga ilusas kohas ja Võru linna ligidal: Arossa kümnekonna ning Linnamäe paarikümne kilomeetri kaugusel. Mõlema maja juurde tuleb arvestatav kogus maad: Arossa puhul tervelt 26 hektarit ja Linnamäe puhul 16 hektarit. Mõlemas majas on keskküte ja mõlemad hooned on täiesti elamiskõlbulikud, kuigi vajavad veidi nokitsemist. Nii Arossa kui ka Linnamäe kinnistutel on mitu suurt tiiki, mis võimaldab tegeleda kalakasvatusega.

Ärilises mõttes on Arossa isegi etem, sest seal tegutseb toimiv külalistemaja, millel on oma kindel klientuur nii Eestis kui ka välismaal. Elamismugavuselt on eelis Linnamäe mõisamajal, kus ruumide laed on ligi nelja meetri kõrgusel.

Mõlemad villad on müügis, sest peremehed ei jaksa suure maja pidamisega enam tegeleda ja lapsed ei soovi samuti maale elama kolida. Arossa villa peremees, endine Võru maavanem Tiit Soosaar tunnistab müügi põhjustest rääkides, et tal on juba 66 aastat turjal ja enam ei jaksa kõigega toime tulla. Näiteks on tal raskusi majutuse registreerimisega tegeleva internetikeskkonna booking. com haldamisega. Peremehe jutust koorub välja, et villa ootab nooremat peremeest, kes suudaks näiteks sanitaarremonti teha.

20 PÄEVA ENIMLOETUD