Menu

.      

Ülo Tulik suunas 18 000 eurot katuseraha endaga seotud ettevõttele

Puigal asuv Võrumaa Jahiseltsi maja, mille tarbeks suunas Riigikogu liige Ülo Tulik 18 000 eurot niinimetatud katuseraha.       Foto: Võrumaa TeatajaKATUSERAHA SUUNAMINE • Endine Võru maavanem ja linnapea, praegune Riigikogu liige Ülo Tulik suunas 18 000 eurot niinimetatud poliitilist katuseraha endaga seotud ettevõttele, vahendas kolmapäeval eetris olnud ETV saade „Pealtnägija”.

„Pealtnägija” tõi välja, et Tulik suunas 18 000 eurot katuseraha, et ehitada välja Võrumaa Jahiseltsi maja, mille juhatuses ta ise istub. Tulik ütles „Pealtnägija” saates avaldatud infole kommentaariks, et temast sai Võrumaa Jahimeeste Seltsi juhatuse liige alates käesolevast aastast, „Pealtnägija” käsitles saates 2012. aasta riigieelarve eraldisi ja siis ta juhatusse ei kuulunud.

MTÜ Võrumaa Jahimeeste Selts juhatuse esimees Mati Kivistik ütles asja kommenteerides, et Puigal asuv jahimaja, mis Tuliku kaudu rahasüsti sai, on PRIA rahaga ehitatud avalikus kasutuses olev hoone, mida saavad kasutada külaseltsi liikmed ja valla elanikud. Küsimuse peale, kas Tulikust sai jahiseltsi juhatuse liige tänu tehtud rahasüstile, vastas Kivistik, et see on meelevaldne spekulatsioon.

„Pealtnägija” tõi välja, et eriti agar on olnud niinimetatud katuserahade isiklikul otstarbel kasutamises Tuliku koduerakond IRL. Näiteks Spordiselts Jõud, mille president on IRLi minister Helir-Valdor Seeder, sai 170 000 eurot katuseraha oma peamaja remondiks. MTÜ Põlvamaa Patrioot, mille üks asutaja on IRLi peasekretär Priit Sibul, sai 3000 eurot seminariks. Pärnu maavanema, IRLi kuuluv Andres Metsoja perefi rma puhkekeskuse järve juurde „väliujula korrastamiseks” anti 3000 eurot.

„Pealtnägija” võttis niinimetatud katuserahad luubi alla, kuna praegu on Riigikogus riigieelarve vaidlustes paus, mil vaikuse varjus toimub kauplemine selle üle, kuidas jaotada hinnanguliselt umbes kümne miljoni euro suurune niinimetatud katuseraha, mida saadikud saavad oma äranägemise järgi paigutada.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD