Menu

.      

Kääpa kool tervitab hommikupudruga

Maitsev kala  sööjaid ootamas. Vaatamata  sellele, et tava-liselt lapsed kala ei armasta, sai kandik päris  kiiresti tühjaks.    Foto: KADRI NAGELKOOLITOIT • Jätkame koolitoiduartiklite sarja Kääpa koolis, kus toidukordasid on suisa kolm tükki päevas. Kell 7.30 alustatakse hommikupudruga rõõmsalt päeva ja seda saavad süüa kõik soovijad. Koka sõnul on sööjaid rohkem siis, kui pudrule ka moosi peale saab panna. Peale selle saavad kõik lapsed koolilõunat ja kes tahab, see saab ka kolmanda toidukorra pikapäevarühmas.

Nii-öelda toiduvankri vedamine on selles majas enamasti peakoka Kaja Viira amet, sest tema otsustab, mida lastele pakkuda, koostab menüü ja tegeleb ka tooraine valikuga. Toidu valmistajateks on koolil oma kokad, kuskilt teenust sisse ei osteta ja toitlustusfirmat ka ei kasutata. Peale koolisöökla tuleb kokkadel valmistada toit ka lasteaiale ja läheduses asuvale hooldekodule. Õpilastest käivad söömas kõik 129 õpilast ja lisaks õpetajad.

Arvestatud on ka erivajadustega lastega, neile on koostatud erimenüü. Seega saavad söönuks kõik diabeetikud, laktoosi- ja gluteenitalumatusega lapsed, kes soovist koolile teada annavad. Koolipiima jagatakse Kääpal iga päev, aga koolipuuvilja programmist osa ei võeta, sest see on kasutusel ainult esimese kuni viienda klassi õpilastele ning kõik vajalikud juur- ja puuviljad suudavad nad ise kõigile õpilastele tagada. Kombeks on, et supipäevadel on toidule lisaks ka puuvili.

20 PÄEVA ENIMLOETUD