Menu

.      

Danpoweri esindaja Kairi von Wolff: sooja hind jääb samaks

Danpoweri Eesti ja Baltikumi juht Kairi von Wolff kõnekeskuse avamisel Võrus möödunud aasta septembris.        Foto:  Võrumaa TeatajaÜlemöödunud aastal Võru Soojuse omandanud Saksa energiafirma Danpower Baltimaade juhataja Kairi von Wolff ütles intervjuus, et praegune soodne sooja hind jääb Võru elanikele kehtima ka käesoleval aastal.

Järgneb intervjuu Danpoweri Baltimaade tegevuse ja ASi Danpower Eesti juhi Kairi von Wolffiga.

Mis on olnud Danpoweri olulisemad tegevused Võrus?

Kairi von Wolff: Möödunud aasta suvel algas Võrukivi katlamaja üleviimine põhikütusena hakkpuidule. Kui seni on Võrukivi võrgus kasutatud kütusena põlevkiviõli, siis tulevikus jääb see vaid reserv- ja tipukütuseks. Võrukivisse installeeritakse 1,6 MW hakkpuidukatel Saksamaa firmalt Schmid. Pärast renoveerimist on katlamajal võimekust kokku 3,1 MW ehk kaks korda enam kui seni. See võimaldab ka vastavatud Võrukivi tehnopargil laieneda ja kasutada kaugküttesoojust. Investeeringute maht Võrukivis on 400 000 €.

Võrukivi elanikel on põhjust rõõmustada, kuna nende jaoks tähendab see keskkonnasõbralikku ja kohalikust metsast pärit toorainest toodetud toasooja kehtiva soojahinnaga.

Mis saab Võrusoo katlamajast?

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD