Menu

.      

Meri – laevaõnnetused, traagika, äri, sala(inim)kaubandus …

Lennusadamas eksponeeritav kuulus Titanicu esimese klassi peatrepp. Foto: INTERNETMERI • Eile pärastlõunal korraldasid meremehed Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu eestvedamisel hoiatusstreigi, et survestada tööandjaid keskmiselt 20 protsenti palka tõstma. Tallink Grupp pakkus tänavuseks palgatõusuks 5,5 protsenti ja sel juhul tõuseks laevapereliikmete keskmine töötasu 1040 eurole (koos staažitasudega 1097 eurole).

Eile õhtul möödus kaks aastat lõbureisilaeva Costa Concordia karilesõidust, mille pardal olnud rohkem kui 4000 inimesest hukkus 32.

Kuni 31. märtsini on Lennusadamas avatud RMS (royal mail ship ehk kuninglik postilaev) Titanic näitus. Uppumatuks laevaks peetud meresõiduk uppus 102 aastat tagasi. Täna õhtul korraldatakse Lennusadama eestvõttel esmakordselt merefoorum. Külastatakse Rae vallas Peetri külas asuvat ettevõtet Viking Life-saving Equipment, et tutvuda päästevahendite arenguga läbi sajandi.

Titanicu näituse külastajal on võimalus valida väga erinevate programmide vahel ja näiteks Titanicu esimese klassi õhtusöök maksab ühele inimesele 65 eurot. Krõbedale hinnale vaatamata on kõik õhtusöögipiletid läbi müüdud. Ent kohvikus Maru võib tavakülastaja tellida endale näiteks ka vürtsikilusuppi (hind neli eurot), lastele saab osta sooje kohupiimakooke maasikamoosiga (hind neli eurot).

Parvlaev Estonia. Foto: INTERNETTänavu sügisel, 28. septembril möödub 20 aastat Estonia tragöödiast, kus hukkus 852 inimest. Mõned kuud tagasi vilksatas läbi Rootsi ja Eesti ajakirjanduse 24aastase Marjan Firoozi meenutus, et nelja-aastase tüdrukuna 20 aastat tagasi tegi ta kaasa reisi Tallinnast Stockholmi parvlaeval Estonia suletuna haisvasse külmutuskonteinerisse, kus oli kokku üle poolesaja põgeniku Iraagist, Afganistanist ja Kurdistanist.

Üleskutse meie lugejaile! Et sügisel möödub 20 aastat Estonia katastroofist, siis palume lugejail saata toimetusele (Oja 1, pk 1, 65602 Võru või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.) oma meenutusi, mälestusi Estoniast ja miks mitte ka laiemalt mõnest teisest ekstreemsest merereisist. Võib arutleda ka Võrus oleva laevahuku mälestusmärgi uue asukoha üle.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD