Menu

.      

Haanja koolis valmib toit väheste, aga kiirete käte abil

Hubases pisikeses sööklas einestavad lapsed kahes vaatuses. Mainimata ei saa jätta suurt akent, kust on ampsude vahel hea välja kiigata.     Foto: KADRI NAGELKOOLITOIT • Järgmisena viib koolitoitude sari meid Haanjasse – väikekooli, mis asub kaunite kuplite kandis ning kus lapsed õpivad kindlate põhimõtete ja hoiakutega direktori käe all.

Haanja kooli direktor Urmas Veeroja on veendunud, et toitumusharjumused saadakse kaasa kodust, kool saab toitumisharjumusi ainult lihvida, suunata ja nende paremaks muutumisele kaasa aidata, lisades õpetlikke momente. Selleks puhuks on koolis korraldatud üritusi, mille eesmärgiks on seletada toidu kasulikkust läbi lapse silmade: millises toiduaines on rohkem kaloreid; mis on tervislikum, kas kokakoola või piim jne.

Nugade eest plusspunkt

Mind on hakanud lausa kummitama kahvlite-nugade teema. Nimelt lasteaedades õpitakse piinliku korralikkusega sööma noa ja kahvliga ning siis äkki olen paljudes koolides tähele pannud, et noad kaovad söögiriistade juurest ära. Püüangi nüüd veidi hoolsama pilguga jälgida ka lauaetiketti, mida koolides järgitakse.

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD