Menu

.      

Vana-Antsla küttis riigikogus kirgi

Heimar Lenk riigikogu liige (Keskerakond)

21. aprilli riigikogu istungil lõid poliitilised kired lõkkele. Ma isegi imestasin, kui üksmeelselt opositsioonisaadikud Vana- Antsla ja kogu Võrumaa eest välja astusid.

Olin ise eelmise aasta 13. juulil Vana-Antslas kohal, kui seal kutsehariduse matuseid peeti ja vana mõisahoone ukse ette mälestuspärg pandi. Matusele saabunud suure rahvahulga ees peetud koosolekul kuulsin oma kõrvaga, kuidas Võrumaa kutsehariduskeskuse direktor Tanel Linnus murelikke õpilasi, pedagooge ja vilistlasi lohutades õppetöö jätkumist Väimelas lubas. Sügisest aga osa üle tulnud ehituserialadest suleti, kuigi uus lend oli juba kooli vastu võetud.

Arupärimise, et miks Vana- Antsla kutsekeskkoolist üle toodud ehituseriala Võrumaa kutseharidusekeskuse programmist välja võeti, andsin sisse juba eelmise haridusministri, Jaak Aaviksoo ajal. Nüüd tuli riigikogu saali IRLi ministri asemel Kagu-Eesti kooliprobleeme selgitama sotsiaaldemokraatide noor haridusminister Jevgeni Ossinovski. Astus julgelt kõnetooli ja kukkus asja selgitama. Et Vana-Antsla ja Valgamaa Helme kutsekeskkoolid pandi kinni õpilaste ning kvalifi tseeritud õpetajate puudusel jne. Järgnes tavaline sõnarohke loeng teemal, et lapsi vähe ja maameheks õppida ei taheta. Pean tunnistama, et piinlik oli kuulata, kuidas uus minister, kellelt värsket mõtlemist ja lähenemist loodetud, vanameelse sõnavaraga jätkas. Ent õnneks toetasid minu temperamenti kõnetoolis endine haridusminister Mailis Reps, kunagine põllumajandusminister Ester Tuiksoo ja endine Põlva linnapea Tarmo Tamm – kõik Kagu-Eesti asju hästi teadvad poliitikud.

„Ehituserialade õppega seoses tuleb lisada, et Väimelas puudub ehituserialade õpetamiseks vajalik õppebaas,” ütles minister Ossinovski. Miks õpilastele ja õpetajaile eelmisel aastal ministeeriumist vale informatsiooni anti, ei osanud minister öelda. Rõhutades, et tema ei saa endise ministri sõnade ja tegude eest vastutada, pani Ossinovski suure lootuse Võrumaa omavalitsuste, kutsehariduskeskuse, ministeeriumi ning teiste aktivistide poolt kokku kutsutud ümarlauale, mis oma esimesed istungid pidas 4. märtsil ja 11. aprillil.{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD