Menu

.      

Aunaste selgitab puudumist osalemisega riigikaitsekursustel

Maire Aunaste külastas esmaspäeval, 19. jaanuaril Võru bussijaama kohvikut, kus kõigil külastajatel ja soovijatel oli võimalik temaga vestelda ning talle küsimusi esitada. Lustakas ja rõõmsameelne Maire teenindas kliente ega pidanud paljuks vimkat visata. Pilt räägib ise enda eest, sest sõõrik riigikogu valimiskandidaadi silmis pole just igapäevane nähtus.    Foto: AIGAR NAGEL

Kui riigikogu andmete järgi oli Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liige Maire Aunaste aprillis suurim puuduja parlamendi istungitelt, siis Aunaste sõnul viibis ta riigikaitsekursustel ning oli ka haige ja seega pole põhjuseta riigikogu tööst eemal olnud.

"Kohe aprilli alguses pakuti mulle võimalust, nagu kõigist fraktsioonidest ühele inimesele, minna kõrgematele riigikaitsekursustele. Et olevat hariv ja huvitav. Ja pealegi on suur au üldse sattuda... Ma küll natuke punnisin vastu, et alles, näe, riigikogu tööle hakkab ja mina kohe terve nädal töös ei osale," kirjutas Aunaste sotsiaalmeedias.

Ta selgitas, et kursused toimusid Tallinnast ligi 100 kilomeetri kaugusel, pealegi ei tohtinud sealt puududa ja kahes kohas oli tal korraga võimatu olla. "Kuna töö oli riigikogus alles alanud, siis ei toimunud täiskogu istungitel veel midagi olulist - sellepärast mulle soojalt soovitatigi sinna minna. Nii ma siis puudusin neli päeva põhjusega," kirjutas Aunaste.

Tema sõnul on ta üldiselt hea tervisega, kuid aprillis sai viiruse ja oli kolm nädalat haige. "Neist nohu- ja köhapäevadest vaid kaks olin ma kodus siruli ning siit lisandus siis veel kaks puudumise päeva. Kokku 30. märtsist 25. maini seega kuus päeva puudumist ja kõik tõsise põhjusega," kirjutas Aunaste, lisades, et tema nimetamine suurimaks puudujaks on väga ebaõiglane.

Riigikogu andmetel osales Aunaste 16-st istungist 10-l. Haiguse või välislähetusetõttu tema puhul puudumisi ei registreeritud, küll aga liigitas riigikogu kantselei kuus puudutud päeva "muu põhjuse" alla.{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD