Menu

.      

Hanno Pevkur: „Kui midagi ette võtan, siis tahan selle ka teoks teha.”

Reformierakonna Kagu-Eesti esinumbrina riigikokku pürgiv siseminister Hanno Pevkur läinud laupäeval Ränduri pubis oma maailmavaatelisi seisukohti selgitamas.	         Foto: ANDREI JAVNAŠANPOLIITIK • Siseminister Hanno Pevkur, kes kandideerib riigikokku Reformierakonna Kagu-Eesti esinumbrina, tahab alati alustatu lõpule viia ning leiab, et naised ei peaks olema ainult nelja seina vahel ja pliidi ees.

Mees, kes olnud nii sotsiaal-,justiits- kui ka siseminister

Laupäev, 7. veebruar, kell 10, Võru Ränduri pubi. Need koordinaadid olen siseminister Hanno Pevkuri nõunikult Joonas Väntolt saanud ja kiirustan Võru ühe populaarsema kohtumiskoha suunas. Pevkur ja Vänto on end sisse seadnud ühes pubi tagumises sopis ning istuvad tõsiste nägudega laua taga. Kui Maire Aunaste ning Heimar Lengiga kohtudes oli tajutav, kuidas terve ruum sai nende isikut ja energiat täis, siis Ränduri kõrvalises lauakeses istuvast Hanno Pevkurist õhkub vaid tagasihoidlikkust.

„Ega kellaaeg liiga varajane ole?” küsin jutu soojenduseks. „Ei ole,” vastab minister pead raputades ja naeratab ettevaatlikult. „Mul on lapsed, olen varase ärkamisega harjunud.”

Märgin seepeale, et mul endal on kodus kahekuune, kes jäi isaga koju. „Õnneks isa oskab last hoida, ei jää hätta.” Pevkur naeratab seepeale juba julgemalt ja ütleb, et teema on talle tuttav. „Kui mu lapsed päris väiksed olid, siis oli tihti nii, et kui ma töölt koju jõudsin, siis tuli abikaasa mulle uksele vastu ja lihtsalt ulatas lapse üle läve minu kätte – meie lapsed on mõlemad olnud kehvad magajad.”

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD